Eğitim Ölçüm Sistemleri Analizi (Msa) Nedir, Ne İşe Yarar? Msa Neden Yapılır?

Ölçüm Sistemleri Analizi (Msa) Nedir, Ne İşe Yarar? Msa Neden Yapılır?

19.08.2021 - 13:35 | Son Güncellenme:

Ölçüm sistemleri analizi oldukça fazla karşılaşılan bir kelime olarak bilinmektedir. Ölçüm sistemleri analizi ile ilgili olarak bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Ölçüm sistemleri analizi (MSA) nedir, ne işe yarar? MSA neden yapılır? Siz de ölçüm sistemleri analizinin ne işe yaradığını ve ne için yapıldığını detayları ile derledik.

Ölçüm Sistemleri Analizi (Msa) Nedir, Ne İşe Yarar Msa Neden Yapılır

Ölçüm sistemleri analizi adıyla bilinen MSA, otomotiv sektöründe kullanılmakta olan bir yöntem olarak bilinmektedir. Özellikle son zamanlarda adından sıklıkla söz ettiren MSA, ölçümlerinden emin olmak isteyen tüm kurumlar tarafından kullanılması tercih edilen bir sistem olarak ifade edilebilir. 

Haberin Devamı

 Ölçüm Sistemleri Analizi (MSA) Nedir, Ne İşe Yarar?

 Ölçüm sistemleri analizi aynı zamanda MSA olarak bilinmektedir. MSA kelimesi ise Measurement System Analysis kelimelerinin baş harfleri alınarak oluşturulmuştur. Standart ve doğru ölçülerde bir ürün üretmek için kullanılması tercih edilen bir metottur. 

 MSA Neden Yapılır?

 MSA, üretim sürecinde boşa vakit harcamayı engellemek ve uygun olmayan parçaların tespitini en doğru şekilde sağlamak için kullanılmakta olan bir yöntem olarak da ifade edilebilmektedir.