Eğitim Oled Nedir? Oled Ekranın Özellikleri Ve Diğerlerinden Farkları Nelerdir?

Oled Nedir? Oled Ekranın Özellikleri Ve Diğerlerinden Farkları Nelerdir?

06.04.2021 - 01:34 | Son Güncellenme:

Teknolojinin gelişimi özellikle televizyon üretiminde büyük bir önem teşkil etmektedir. Televizyon ekranları da teknolojinin gelişimi ile birlikte gelişime devam etmektedir. OLED teknolojisi de televizyonlar ve diğer teknolojik aletler için çok önemlidir. OLED ekranının diğer ekranlardan ayırıcı spesifik özellikleri yer almaktadır. Peki OLED nedir? Oled ekranının özellikleri ve diğerlerinden farkları nelerdir? İşte OLED ekran ile ilgili tüm detaylar.

Oled Nedir Oled Ekranın Özellikleri Ve Diğerlerinden Farkları Nelerdir

Oled ekranın diğer ekran teknolojine göre bazı özellikleri ve farkları bulunmaktadır. Özellikle OLED ekranların adı televizyon üretiminde sıklıkla duyulmaktadır. OLED ekranın kullanımı da her geçen gün yaygınlaşmaktadır. 

Haberin Devamı

 OLED Nedir?

 Organic Light Emitting Diode kelimelerinin kısaltılmışı OLED olarak bilinmektedir. Organik bir karbon film ile oluşturulmuş ve üretilmiş olan ekran teknolojisine kısaca OLED denilmektedir. Özellikle içerisinden akım geçtiği durumlarda OLED burada bir ışık yayar. Yani kısaca görüntü oluştururlar. Diğer teknolojilere göre belirgin özellikleri yer almaktadır. Bundan dolayı OLED ekranlar diğer ekranlara göre kullanımı iyice yaygınlaşan ekran teknolojileri arasında değerlendirilmektedir.

 OLED Ekranın Özellikleri ve Diğerlerinden Farkları Nelerdir?

 OLED ekranın özellikleri kısaca şöyledir;

 - Hafif ve esnektir.

 - Organik karbon bir filme sahiptir.

 - Karbon filmi bir ışık yayma özelliğine sahiptir.

Haberin Devamı

 - Pikselleri daha uzun ömürlüdür.

 OLED ekranının diğerlerinden ayıran belirli etkin özellikleri yer almaktadır. Bu farklar ise şu şekilde sıralanmaktadır;

 - Kullanım alanları bakımından OLED ekran daha yaygındır. 

 - OLED ekran üretilen teknoloji ile birlikte daha az maliyetli olan ekranlardır. Diğer ekran türlerinden daha masrafsız bir ekran türüdür.

 - Sunulan görüntü kalitesi bakımından diğer ekranlardan çok daha iyi görüntü yaymaktadır.

 - Enerji tüketimi açısından diğer ekranlara göre OLED ekranlar daha az enerji kullanır. Diğer ekranların tüketmiş olduğu enerjileri tüketmeyen bir özelliğe sahiptir.