Eğitim Ordinaryus Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Ordinaryus Kime Denir?

Ordinaryus Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Ordinaryus Kime Denir?

06.04.2022 - 17:06 | Son Güncellenme:

Farklı yerlerde çok sık duyulan ancak anlamı bilinmeyen kelimeler den biri ordinaryus sözcüğüdür. Peki, Ordinaryus ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Ordinaryus kime denir tüm detayları ile derledik.

Ordinaryus Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Ordinaryus Kime Denir

Hem saygın bir anlamı üzerinden kullanılması ile birlikte hem de şaka ile karışık sözcüklerden biri ordinaryus kelimesidir. Yani gerçek anlamı üzerinden aynı zamanda mecazi karşılığı ile birlikte değerlendirilir.

Ordinaryus Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

En az 5 yıl boyunca profesörlük yapmış, bilimsel çalışmaları üzerinden kendisini tanıtmış öğretim üyeleri arasından seçilen kişi ya da kişiler ordinaryus olarak bilinir. Alman akademik sisteminden Türkçeye Geçmiş olan bu kelime, günümüzde hala yaygın bir şekilde kullanılır.

Ordinaryus Kime Denir?

Herhangi bir üniversite üzerinden Özellikle 5 yıl süresince profesör olarak görevini gerçekleştirmiş, bilimsel çalışmaları üzerinden yaptıklarına kanıtlamış olan kişilere verilen unvan ordinaryus olarak bilinir. Aynı zamanda bir kürsünün yönetimi ile görevlendirilen kişi ya da kişiler olarak da anlatmak mümkün. Önemli ve saygın bir unvan olarak pek çok üniversitede kullanılır.