Eğitim Orşit Nedir, Neden Olur? Orşit Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Masıl Yapılır?

Orşit Nedir, Neden Olur? Orşit Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Masıl Yapılır?

24.03.2021 - 01:50 | Son Güncellenme:

Testis iltihabı diğer ismi ile de orşit, testisin bakteriyel ya da viral nedenlerden dolayı enfeksiyon oluşması durumudur. Testis iltihabının en sık görülen nedenleri arasında idrar yolları enfeksiyonunun testise doğru ilerlemesi nedeni ile oluşan, enfeksiyonlar sonucunda oluşur. Viral enfeksiyonların en çok görülen nedenlerinden en önemlilerinden birisi de, kabakulak orşiti adı verilen, kabakulak geçirmiş olan hastaların tek testisinde ya da iki testisinin de birden enfeksiyon kapması durumudur. Orşit nedir, neden olur? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Orşit Nedir, Neden Olur Orşit Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Masıl Yapılır

Gençlerde cinsel yolla bulaşan hastalıklar daha çok görülürken buna neden olan bakteriler ön plandayken, yaşlılarda görülen testis iltihabı ise, prostattan kaynaklanan idrar yolu enfeksiyonunun testise doğru ilerlemesi sonucunda ortaya çıkan enfeksiyonlardır.

Orşit Nedir ve Neden Olur?

Orşit hastalığının ortaya çıkmasına neden olan kabakulak ile ilgili bir virüsün 1 ya da 2 testiste iltihap ortaya çıkarması durumudur. Diğer bir değişle orşit, tamamen virüs kaynaklı olan bakteriyel kaynaklı bir sağlık sorunudur. Orşit sorunu tek başına ortaya çıkmaz. Dolaysıyla uzmanlar orşit sorununun bazı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabileceğini söylüyor.

Orşit Belirtileri Nelerdir?

Haberin Devamı

Bir veye iki testiste birden şişme

Her 2 testiste de haftalarca devam eden hassasiyet

Hafiften şiddetli düzeye doğru ulaşan ağrılar

Bulantı ve yüksek ateş

Oturmada zorluk çekilmesi

Peniste akıntı ortaya çıkması da orşit hastalığının başlıca belirtileri arasında yer alır.

Orşit Tedavisi Nasıl Yapılır?

Orşit, Orşit rahatsızlığının toplamda 2 farklı türü bulunur. Bu türler, bakteriyel nedenlerden kaynaklı olarak ortaya çıkan orşit ve viral orşittir. Dolayısı ile birbirinden farklı olan 2 orşit türünün de tedavisi farklı yöntemler ile gerçekleşir. Bakteriyel orşitin tedavisi için antibiyotik ilaçlar kullanılabilir. Bakteriyel orşitin tedavisi ise, daha çok ağrı kesici ilaçlar ile yapılır.