Eğitim Otçul (Ot Obur) Hayvanlar Hangileridir? Ot Yiyen Hayvanların İsimleri

Otçul (Ot Obur) Hayvanlar Hangileridir? Ot Yiyen Hayvanların İsimleri

31.10.2021 - 01:36 | Son Güncellenme:

Otçul yani ot obur hayvanlar merak edilen hayvanlardandır. Özellikle yedikleri besinler bakımından önem taşıyan hayvanlardandır. Bu bakımdan otçul hayvanları ve yedikleri besinleri öğrenebilir ve bu konuda bilgi sahibi olabilirsiniz. Otçul (ot obur) hayvanlar hangileridir? Ot yiyen hayvanların isimleri nelerdir detaylarıyla derledik.

Otçul (Ot Obur) Hayvanlar Hangileridir Ot Yiyen Hayvanların İsimleri

Otçul hayvanlara ''ot obur'' veya ''geviş getiren hayvanlar'' denmektedir. Otçul hayvanların bazıları yabani bazıları da evcildir. Bu hayvanlar yaprak, bitki, meyve, çeşitli otlar ve doğal gıda kaynakları ile beslenmektedirler.

Otçul Hayvanlar Hangileridir? Ot Yiyen Hayvanların İsimleri Nelerdir?

Otçul hayvanlara örnek olarak deve, koyun, keçi, deve, inek gibi hayvanlar örnek olarak gösterilebilir. Hem otçul hem de evcil olan bu saydığımız hayvanların derilerinden, tırnaklarından, bağırsak ve boynuzlarından yararlanılabilmektedir. Bu hayvanlar eti sindiremezler çünkü yassı ve geniş dişlere sahiptirler.

Gergedan, geyik, fil, bizon, zürafa gibi hayvanları da yabani otçul hayvanlara örnek olarak gösterebiliriz. Ördek, tukan, kaz gibi hayvanlar da otçul kuş kategorisine girmektedirler. Böcekler, ağaç çekirgeleri, kelebekler, bazı sürüngenler de otçul hayvanlardandır. Sürüngenlere de iguana ve kaplumbağaları örnek gösterebiliriz.

Antiloplar: Asya, Avrupa ve Afrika gibi bölgelerde yaşayan antiloplar çoğunlukla uzun otlar ile beslenirler çünkü yaşam alanları otlak yerlerdir.

Bongo: Afrika'da bulunan ve bir antilop çeşidi olan bongolar ise meyveler, çürüyen ağaçlar, asmalar ve çimler ile beslenirler.

Deve: En zorlu iklimlerde bile yaşamlarını sürdürebilen develer yulaf, buğday, çimen ve tahıllar ile beslenirler. Bu canlılar suyu uzun süre hörgüçlerinde tutabilen hayvanlardır.

İnek: İnsanların etinden, sütünden, derisinden yararlanabildiği inekler saman ya da ot ile beslenirler.

Keçi: Tüm dünyada bulunabilen keçiler geniş yapraklı bitkilerin uçları ve çalılar ile beslenirler. Bununla beraber bu hayvanlar karton kutuları bile yiyebilen canlılardır.

At: Tüm dünyada bulunabilen atlar ot ve diğer bitkiler ile beslenirler.