Eğitim Parapsikoloji Nedir? Parapsikoloji Eğitimi Nasıl Alınır?

Parapsikoloji Nedir? Parapsikoloji Eğitimi Nasıl Alınır?

25.02.2021 - 16:34 | Son Güncellenme:

Önceleri olmakla beraber şimdilerde de çok merak konusu olan alan var. Bu alanın adı parapsikoloji. Parapsikoloji alanının içerdiği gizem de insanları daha çok cezbetmekte ve kendine çekmektedir. Parapsikoloji ile psikoloji bilimi arasında bir bağ var mıdır? Parapsikoloji hangi alanlar ile ilgilenir? Bu konuda uzmanlaşmak mümkün mü? Bu eğitim kimler tarafından nasıl verilmektedir? İşte bu alan ile ilgili derlediğimiz detaylar.

Parapsikoloji Nedir Parapsikoloji Eğitimi Nasıl Alınır

Parapsikoloji, bireylerin sıra dışı göstermiş olduğu yetenekleri ile ilgilenen bir alandır. Bu bağlam da kişilerin ruhsal özellikleri araştırılır. Daha çok olağan dışı ortaya çıkan durumlara ışık tutmakta ve bu alanda incelemeler yapmaktadır.

Haberin Devamı

 Parapsikoloji Nedir?

 İnsanlar tarafından gösterilen ve fark edilen sıra dışı, olağan üstü, doğa ötesi hal ve hareketler ile davranışları inceleyen alana parapsikoloji denmektedir. İnternet üzerinden pek çok araştırmalar yapılan bu konu hakkında merak uyandıran hususlar bulunmaktadır. Özellikle bilim insanları tarafından kabul edilmeyen bir bilim olması da dikkat çekmektedir. Tam olarak bir bilim dalı olup olmadığı konusunda da tartışmalar halen devam etmektedir.

 Parapsikoloji Eğitimi Nasıl Alınır?

 Parapsikoloji beş duyu ile algılanamayan olayları kendine konu eden bir alandır. Daha çok insanlar tarafından ortaya konan özel yetenekleri incelemektedir. Bu alanda özel dernekler kurularak tanıtım amaçlanmış, hem de eğitim verilmek istenmiştir. Bu konuda verilen eğitimler şu şekil de sıralanmaktadır: Beden dışı deneyi, değişiklik gösteren şuur halleri, empati, telepati, reenkarnasyon, düşünce fotoğrafçılığı, ölüm ötesi vizyon, hipnoz, medyumluk, felaket belirtileri gibi değişik adlar da eğitimleri verilmektedir.

Haberin Devamı

 Filmlere konu olması ile birlikte insanların daha çok merakını uyandıran bu alan ile ilgili ilk araştırmaların 1960'lı yıllar da yapıldığı tespit edilmiştir. Özellikler büyük ülkelerin bu alanı kullanarak gizli bilgilere eriştiği yönünde iddialar bulunmaktadır.

 

Yazarlar