Eğitim Patates Böceği Nedir? Patates Böceği Nerede Ve Ne Kadar Yaşar?

Patates Böceği Nedir? Patates Böceği Nerede Ve Ne Kadar Yaşar?

02.11.2021 - 01:49 | Son Güncellenme:

Patates böcekleri doğada bulunan zararlı böceklerden biridir. Özellikle patates yapraklarına zarar vermesiyle bilinmektedir. Ayrıca patates böceği ile ilgili birçok şey merak edilir. Bu bakımdan patates böceğinin ne olduğunu ve nasıl yaşadığını öğrenebilirsiniz. Siz için Patates böceği nedir? Patates böceği nerede ve ne kadar yaşar tüm detayları ile derledik.

Patates Böceği Nedir Patates Böceği Nerede Ve Ne Kadar Yaşar

Patates böceği, yaprak böceğigiller familyasına ait olan bir böcek türüdür. Aynı zamanda patates yaprakları üzerinde sıkça görülen zararlı bir böcektir.

Haberin Devamı

 Patates Böceği Nedir?

 Patates böceği Chrysomelidae (yaprak böceğigiller) familyasından olan zararlı bir böcek türüdür. Patates böcekleri 10-12 milimetrelik boylara sahip olmakla beraber kırmızı sarı veya sarı renkli zararlı böceklerden biridir. 

 Sırt kısımlarında genellikle 10 adet siyah çizgi bulunur. Larvaları kırmızı renkte olup vücutlarının yan kısımları ise siyah lekelidir. 

 Patates Böceği Nerede ve Ne Kadar Yaşar?

 Özellikle patates üretimi yapan çiftçiler için patates böceği korkulu rüya olma niteliğindedir. Çünkü üzerinde bulunduğu patates yapraklarını yemekle birlikte çoğalmak ve barınmak için de yine yaprakları kullanırlar. Bu sebeple zararlı böceklerdir. Doğru zirai ilaçlamalarla bu böcek türlerinden kurtulmak mümkündür.

Haberin Devamı

 Patates böcekleri kışları ergin halde toprakta geçirirler. Hem larva dönemlerinde hem de erginlik dönemlerinde patates, domates ve patlıcan gibi bitkilerin sürgü ve yapraklarını yiyerek beslenir ve hayatlarını bu şekilde sürdürmektedirler. 

 Patates böcekleri zirai ilaçların gelişmesi ve Altın zemin böceğine av olmasından dolayı ömürleri kısa sürmektedir.