Eğitim Pedodonti Nedir? Pedodonti Bölümü Hangi Hastalara Bakar?

Pedodonti Nedir? Pedodonti Bölümü Hangi Hastalara Bakar?

14.12.2021 - 02:38 | Son Güncellenme:

Latince bir kelime olarak bilinen pedodonti kelimesinin anlamı çocuk dişleri demektir. Pedodonti uzmanlık alanı çocukların dişleri olarak çocuk dişlerinin tedavi ve bakımında hizmet vermektedir. Pedodonti yaş aralığı ise 0 ile 12 yaş çocuklar olarak bilinmektedir. Pedodonti nedir ve pedodonti bölümü hangi hastalara bakar sorularının yanıtları hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Pedodonti Nedir Pedodonti Bölümü Hangi Hastalara Bakar

Pedodonti çocuklarda oluşan diş rahatsızlıklarının tedavi edilmesi ve bakımının yapıldığı tıbbi bir uzmanlık alanıdır.

Pedodonti Nedir?

Pedodonti kelimesi çocuk dişleri anlamına geldiği için pedodonti uzmanları 0 ile 12 yaş aralığında çocukların diş rahatsızlıkları ve diş ile ilgili problemleri önlemek amacıyla başvurdukları uzmanlık olarak bilinmektedir. Bazı hekimler için 0 ile 16 yaş aralığındaki çocuklar da pedodonti grubuna giren çocuklar arasında bulunmaktadır. Pedodonti uzmanı çocukların ağız ve diş yapılarını çene ile ilgili gelişimlerini takip ederek çocukların ağız ve diş sağlığını korumayı amaçlamaktadır.

Pedodonti Bölümü Hangi Hastalara Bakar?

Pedodonti bölümü çocuklar için diş hastalıkları uzmanlığı olarak sadece çocukların diş problemleri ile ilgilenmektedir. Pedodonti bölümü çocukların doğumdan ergenlik dönemlerine kadar ağız ve diş gelişimlerini takip ederek dişlerde oluşabilecek hastalık ve problemleri önlemek ve var olan sorunları çözmek amacıyla çocuklara hizmet vermektedir.

Pedodonti bölümü bazı durumlarda 0 ile 16 yaşa kadar çocukların da rahatsızlıklarını kontrol etmektedir. Pedodonti uzmanları gelecekte sorun olacak çene ve diş problemlerini önceden fark ederek tedavilerinin daha kolay ve ekonomik olmasına yardımcı olmaktadır.