Eğitim Penaltı Nedir, Neden Verilir? Futbolda Penaltı Kuralları Nelerdir?

Penaltı Nedir, Neden Verilir? Futbolda Penaltı Kuralları Nelerdir?

06.09.2021 - 13:53 | Son Güncellenme:

Penaltı kelimesi futbolla ilgili olan kişiler tarafından bilinse bile tam olarak ne anlama geldiğini bilmeyen kişiler de olabilir. Penaltı kelimesini ilk kez duyan kişiler öncelikli olarak anlamları hakkında bilgi sahibi olmak isterler. Penaltı nedir, neden verilir? Futbolda penaltı kuralları nelerdir? Penaltı kuralları ile ilgili merak edilen tüm detayları derledik.

Penaltı Nedir, Neden Verilir Futbolda Penaltı Kuralları Nelerdir

Penaltı futbol oynarken yapılan bir vuruş olarak ifade edilebilir. Bir futbol oyunu sırasında penaltı kazanan bir takımın adeta gol atmış kadar sevinç yaşadığını söylemek mümkündür. Penaltı vuruşu olarak bilinen terim kısaltılarak sadece penaltı olarak kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

 Penaltı Nedir, Neden Verilir?

 Penaltı, futbolda bir vuruş tekniği olarak ifade edilebilir. Futbol oynarken gol atmaya en yakın terim penaltı olarak bilinmektedir. Penaltı kelimesi İngilizce olarak ceza manasına gelmektedir. Penaltı vuruşu yapacak olan oyuncu ile kaleci arasında başka bir oyuncu bulunmaması gol atma yüzdesini oldukça artırmaktadır.

 Futbolda Penaltı Kuralları Nelerdir?

 Atış yapan oyuncunun topa başka bir oyuncu dokunmadan önce topa ikinci kez müdahale etmesi mümkün olmamaktadır. Kale direklerinin arasından geçen top, kaleciye dokunsa bile gol kararı verilmektedir. 

Yazarlar