Eğitim Pesketeryan Nedir? Pesketaryen Beslenme Nasıl Olur?

Pesketeryan Nedir? Pesketaryen Beslenme Nasıl Olur?

01.03.2021 - 17:16 | Son Güncellenme:

Pesketeryan kelimesini birçok kimse belki de ilk kez duyuyordur. Gerçekten de çok sık karşılaşılan bir kavram değildir. Peki, nasıl bir şeydir bu pesketeryan? Pesketeryan nedir? Pesketeryan beslenme nasıl olur? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Pesketeryan Nedir Pesketaryen Beslenme Nasıl Olur

Pesketeryan beslenme vegan beslenme, vejeteryan beslenme gibi özel bir beslenme tercihidir. Kişinin bazı besinleri kesinlikle tüketmediği bir beslenme türüdür.

Pesketeryan Nedir?

Normal bir beslenme düzeni içerisinde hayvansal, bitkisel her türlü gıda tüketildiği halde bazı kişilerin tercih ettiği başka beslenme düzenleri de bulunmaktadır. Daha yaygın olduğu için bilinirliği de fazla olan vejeteryanlık bunlara bir örnektir. Pesketeryan beslenmede ise kişiler diyet listelerinde bazı ürünlere asla yer vermezler. Pesketeryan beslenenler balık ve benzer su ürünlerini tüketirler fakat bunun dışında başka hayvanların etlerine beslenmelerinde yer vermezler. Peketeryan beslenenler diyet listelerinde vejeteryanların tükettiği besinlerin çoğuna yer verirler.

Peketeryanlık; beslenmesinde balık dışında başka ete yer vermeyenlerin beslenme türüdür denilebilir. Pesketeryan beslenme vejeteryan beslenmenin bir alt grubu olarak kabul edilmektedir. Zaten vejeteryan beslenmenin pek çok alt grubu bulunmaktadır. Pesketeryan beslenme tarzı da bunlardan birisidir.

Pesketeryan kelimesi İtalyanca olan pesce ve vegetarian yani balık ve vejeteryan kelimelerinden meydana gelmektedir.

Pesketeryan Beslenme Nasıl Olur?

Pesketeryan beslenme tarzında her türlü hayvansal gıda tüketim dışıdır. Yani ne küçük baş ne de büyük baş hayvana pesketeryan beslenme düzeninde yer yoktur. Koyun, kuzu, keçi ya da dana etinin ve bu etlerin sucuk, sosis, salam gibi ürünlerine bu beslenmede yer verilmez. Bunun yanında kanatlılarda yani tavuk, kaz, bıldırcın gibi hayvansal ürünler de bu beslenme tarzında tüketilmez. Bunların da pesketeryan beslenme tarzında yeri yoktur.

Fakat pesketeryan beslenme düzeninde balık, karides, ıstakoz midye gibi deniz ürünlerine yer verilir. Pesketeryanlar ayrıca süt, bal, yumurta gibi besinleri tüketmektedirler.