Eğitim Pictes Nedir, Açılımı Ne Demek? Piktes Öğretmeni Nasıl Olunur?

Pictes Nedir, Açılımı Ne Demek? Piktes Öğretmeni Nasıl Olunur?

11.12.2021 - 02:59 | Son Güncellenme:

Bir eğitim yöntemi olması ile beraber son dönemlerde pictes merak edilen konular içerisinde yer alır. Peki pictes nedir, açılımı ne demek? Piktes öğretmeni nasıl olunur tüm detayları ile derledik.

Pictes Nedir, Açılımı Ne Demek Piktes Öğretmeni Nasıl Olunur

Özellikle Suriyeli çocuklar üzerinden Türkiye'de verilen bir eğitim olması ile beraber pictes günümüzde önemli bir yere sahiptir. Bu doğrultuda birçok farklı öğretmen bu konuda günümüzde ülkenin farklı yerlerinde eğitim veriyor.

Pictes Nedir?

Suriyeli çocukların Türk eğitim sistemine Entegrasyonu sağlamak ve desteklemek amaçlı verilen eğitim, kısaca pictes olarak bilinmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın Avrupa Birliği destekli olarak ele aldı ve gerçekleştirdiği bir eğitim olduğunu ifade etmek mümkün. 2018 Aralık ayında başlayan bu eğitim sistemi günümüzde hala devam ediyor.

Pictes Açılımı Ne Demek?

Bir kısaltma olarak öne çıkan pictes, ‘Suriyeli çocukların Türk eğitim sistemine entegrasyonunun desteklenmesi Projesi’ olarak ifade edildiğini söylemek mümkün. Bu proje dahilinde Avrupa destekli olarak Suriyeli çocuklar Türk eğitim sistemine adapte olmaya çalışmaktadır.

Piktes Öğretmeni Nasıl Olunur?

Bu eğitim kapsamında öğretmen olmak isteyen birçok kişi öncelikle bir eğitim döneminden geçmektedir. Tabi en başta şüphesiz öğretmen olunması gerekir. Daha sonra Türk eğitim sertifika (TÖMER) almaya hak kazanması gerekmektedir. Bunları yerine getiren kişiler Türkiye'deki Şu an için toplamda 26 farklı şehir içerisinde herhangi birinde eğitim verebilir. Ancak bu konuda öncelikle gerekli kriterlerin ve aşamaların tamamlanması gerekmektedir.