Eğitim Polimer Kil Nedir, Nasıl Kullanılır? Polimer Kil Fırında Nasıl Pişirilir?

Polimer Kil Nedir, Nasıl Kullanılır? Polimer Kil Fırında Nasıl Pişirilir?

29.06.2022 - 16:50 | Son Güncellenme:

Polimer kil, plastik bir modelleme malzemesi olarak bilinmektedir. Polimer kil aynı zamanda fimo hamuru olarak da bilinen bir malzemedir. Sertleştirilebilir bir modelleme kil türü olduğunu söylemek mümkündür. Tamamen kimyasal işlemlerle elde edilen bir madde olduğu söylenebilir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Polimer Kil Nedir, Nasıl Kullanılır Polimer Kil Fırında Nasıl Pişirilir

Polimer kilin oldukça sert yapılı bir hamur olduğu bilinmektedir. Hamurun ilk olarak küçük parçalara ayrılması ve yoğurulması gerekmektedir. Polimer kilin içeriğinde polivinil klorid bulunduğu bilinmektedir.

Polimer Kil Nedir, Nasıl Kullanılır?

Polimer kil, hobi malzemelerinden birisi olarak ifade edilebilir. Polimer kilin plastik bir malzeme olduğu söylenebilir. Aynı zamanda sert bir madde olduğu da bilinmektedir. Kil hamuru ile şekil verildikten sonra pişirilmesi durumunda kalıcı ve katı bir plastik haline gelmektedir. Polimer kil, sert bir hamur olduğu için kullanılmadan önce yumuşatılması gerekmektedir. Yumuşatmak için plastik bir torba içerisinde sıcak suyun içerisine konularak bir süre bekletmek ve sonrasında yoğurmak yeterli olacaktır.

Polimer Kil Fırında Nasıl Pişirilir?

Polimer kile şekil verildikten sonra son halini alması için, fırında pişirilmesi gerekmektedir. Polimer kil, fırına yiyeceklerle aynı anda atılmamalıdır. Dengeli bir şekilde pişmesi için polimer kilin üzerinin örtülmesi tavsiye edilmektedir. Önerilen sıcaklıkta ve önerilen süre kadar pişirilmesi gerekmektedir. Polimer kilin pişirilmesi için mikrodalga fırın kullanılmaması gerekmektedir. Polimer kilin pişirilmesi için konveksiyonel fırınların kullanılması eşit bir şekilde pişirilmesi için oldukça önemli bir etkendir.