Eğitim Polnet Nedir, Ne İşe Yarar? Polnet Açılımı Ne Demek?

Polnet Nedir, Ne İşe Yarar? Polnet Açılımı Ne Demek?

02.12.2021 - 15:26 | Son Güncellenme:

Polnet kelimesi, emniyet alanını ilgilendiren bir terim olarak bilinir. İlgilileri haricinde birçok insan tarafından anlamı itibariyle merak edilir. Türkiye'nin emniyet ve güvenlik alanlarında meydana getirilmiş ve sonradan kazandırılmış bir sistem olarak tanımlamak da mümkündür. Faydaları ve tam olarak ne olduğu konusunda detayları derledik.

Polnet Nedir, Ne İşe Yarar Polnet Açılımı Ne Demek

 Kişisel bilgilere dair sorgulamaların yapılması, GBT kayıt bilgisi, sanıklardan alınan ifadeler ve bunun gibi belirli istihbarat bilgilerine yalnızca bir şifre aracılığı ile ulaşım sağlanan sistemdir. 

Haberin Devamı

 Polnet Nedir?

 Polnet kavramı, emniyet biriminin farklı diğer alt birimleri için ayrı ayrı oluşturulması hedeflenen ses, parmak izi ve görüntü uygulamaları ile internet iletişim sistemlerinin güçlü ve güvenli bir düzende, tek bir ağ iletişim sistemi sayesinde kullanılabilmesi için oluşturulan bir bilgi aktarım sistemidir. 2002 senesinde kullanıma alınan bir uygulamadır. 

 Polnet Açılımı Nedir?

 Polnet kelimesi, uzun hali ile ''Polis Bilişim Sistemi'' olarak geçer. Polislik ve emniyet alanlarına dair işlemlerin dijital kolunu temsil etmek amacıyla bu isim kullanılır. Emniyete ait olan tüm bilgilerin kayıtlı olmasını sağlayan bir uygulamadır.