Eğitim Reddetmek Nasıl Yazılır? Tdk'ya Göre Red Etmek Birleşik Mi, Ayrı Mı Yazılır?

Reddetmek Nasıl Yazılır? Tdk'ya Göre Red Etmek Birleşik Mi, Ayrı Mı Yazılır?

10.05.2021 - 01:29 | Son Güncellenme:

Reddetmek günlük hayatta en fazla kullanılan sözcüklerden bir tanesidir. Reddetme kelimesi televizyonlarda, dergi ve kitaplarda da sıklıkla yer bulmaktadır. Günümüzde apayrı bir mecra olan sosyal medyada da reddetmek kelimesi kullanılmaktadır. Fakat reddetmek doğru şekilde nasıl yazılır konusu kafaları karıştırmaktadır. İşte ilgiyle okuyacağınız reddetmek nasıl yazılır, TDK'ya göre reddetmek sözcüğü nasıl yazılır, birleşik mi yazılır ve çok daha fazlasını sizler için derledik.

Reddetmek Nasıl Yazılır Tdkya Göre Red Etmek Birleşik Mi, Ayrı Mı Yazılır

Reddetmek nedir, nasıl yazılır konuyla ilgili tüm ayrıntıları bu yazıda bulacaksınız.

Reddetmek Nasıl Yazılır?

Reddetmek kelimesinin anlamı; kabul etmeme, geri çevirme ve uygun bulmama şeklindedir. Arapça kökenli bir sözcüktür. Bu sözcüğün doğru yazılışı konusunda duraksama yaşanmaktadır.

TDK'ya Göre Red Etmek Birleşik mi, Ayrı mı Yazılır?

Tür Dil Kurumu'nun resmi kayıtlarında ve TDK'ya göre sözcüğün doğru yazım şekli "ret"tir. Bunun dışında yazılan şekillerin hepsi imla hatasıdır. Fakat burada dikkat edilecek nokta şudur; eğer ret kelimesi tek başına kullanılıyorsa doğru yazım şekli "ret"tir. Ancak ret sözcüğü etmek sözcüğü ile birleşirse Türkçe imla kurallarına göre kelimenin sonundaki "t" harfi d harfi olarak yazılmalıdır. Bu durumda " ret etmek " değil de bu kurallar uygulanarak "reddetmek" şeklinde yazılır.