Eğitim Reggae Ne Demek? En Popüler Raggae Sanatçıları Kimlerdir?

Reggae Ne Demek? En Popüler Raggae Sanatçıları Kimlerdir?

09.09.2022 - 01:45 | Son Güncellenme:

1960 yılının başından itibaren Reggae müzik türü dünya çapında popülerlik kazanmıştır. Güzelliği ve gücü nedeni ile UNESCO tarafından Somut Olmayan Kültürel Mirasın parçası olarak kabul edilmektedir. Reggae, kültürel kökenini korurken diğer türlerin sahip olduğu önem ve etki düzeyine ulaşmıştır. İşte Reggae müzik türünün manası ve özellikleri hakkında merak edilenler.

Reggae Ne Demek En Popüler Raggae Sanatçıları Kimlerdir

Reggae müziği, ayırt edici müzik türlerinden biridir. Oldukça net tanımlayıcı özelliklere sahiptir. Jamaika'da ortaya çıkan türü temsil eder.

Haberin Devamı

 Reggae Ne Demek? 

 Jamaika zengin bir müzik tarihine sahiptir. Benzersiz Jamaika müziğinin en eski biçimi, Mento olarak bilinen bir türkü tarzıydı. 1960'larda, ska adı verilen yeni, hareketli bir müzik tarzı ortaya çıktı. 1962 yılına kadar Jamaika bir İngiliz kolonisiydi.

 Ska, hızlı tempolu, neşeli bir dans müziğiydi ve Jamaikalıların yeni keşfettikleri bağımsızlıktaki mutluluğu yansıtıyordu. Radyo istasyonları müzik çalmaya başladıkça R&B müziği ve Motown Jamaika'da giderek daha popüler hale geldi. Yavaş yavaş, bu müzik tarzlarının unsurları ska'ya sızdı. Tempo daha rahat bir ritimle yavaşladı ve Reggae ortaya çıktı.

 Reggae popüler bir müzik tarzıdır. İlk olarak 1960'larda Jamaika'da ortaya çıkmıştır. Ancak hızla dünyanın geri kalanına yayıldı. Reggae, öncelikle Jamaika müziğinin başka bir türü olan ska'dan evrimleşmiştir. Caz ile Motown'ın müzikal unsurlarını birleştirir.

Haberin Devamı

 Reggae, paçavralar veya yırtık giysiler anlamına gelen Jamaikalı bir ifadeden gelir. 1968'de Reggae terimi, Tennors tarafından "Reggae Girl" şarkısında kullanıldı. Aynı yıl Toots ve Maytals da "Do the Reggay" adlı bir şarkı yayınladı. Terim, Jamaika'da yaratılan belirli müzik tarzını tanımlamak için kullanılmaya başlandı.

 En Popüler Raggae Sanatçıları Kimlerdir?

 İkonik Bob Marley'den bahsetmeden Reggae'den bahsetmek imkansızdır. Marley, tüm zamanların en etkili sanatçılarından biridir. Sadece Reggae'de değil, her türde. Dünya çapında 20 milyondan fazla plak satmıştır. Bob Marley en ünlü Reggae sanatçısı olmasına rağmen, başka birçok etkili Reggae müzisyeni vardır. Bunlar;

 Desmond Dekker: 1960’ların başında Reggae öncülerinden biridir.

 Toots and the Maytals: Ska, rocksteady ve gospel'in harmanlanmış sesleri. Jamaika'dan uluslararası tanınırlık kazanan ilk gruptur.

 Peter Tosh: Yetenekli şarkıcı ve söz yazarı. Tosh, başarılı solo kariyerine ek olarak Wailers üyesidir.

 The Abyssinians: Şarkı sözlerinin birçoğunun yoğun bir Rastafaryan etkisi olan Reggae grubudur.

 Max Romeo:1970'lerin en etkili sanatçısıdır. Şarkılarının çoğu, o zamanlar Jamaika'daki siyasi kargaşayı yansıtmaktaydı.