Eğitim Runtime Broker Nedir, Nasıl Kapatılır? Runtime Broker Virüs Müdür?

Runtime Broker Nedir, Nasıl Kapatılır? Runtime Broker Virüs Müdür?

31.03.2021 - 13:33 | Son Güncellenme:

Günümüzde teknoloji hızlı bir şekilde gelişiyor. Özellikle de pek çok iş yerinde bilgisayar en önemli araçlar arasında yer alıyor. Bilgisayarlardaki program ve sistemler ile her türlü işlemi yapmak da kolaylaşıyor. Runtime broker ise son günlerde çok merak ediliyor. Runtime broker nedir, nasıl kapatılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Runtime Broker Nedir, Nasıl Kapatılır Runtime Broker Virüs Müdür

 Runtime broker, yasal bir Windows işlemi olarak biliniyor. Bu program sayesinde bilgisayarlardaki bellek kullanımı yükseliyor. Aynı zamanda bilgisayarın CPU yükü de yükseliyor. 

Haberin Devamı

 Runtime Broker Nedir?

 Bilgisayarların neredeyse çoğunda Microsoft tarafından geliştirilen Windows programları kullanılıyor. Özellikle Runtime Broker denilen sistem Windows 8 ve Windows 10'da sıkça kullanılıyor. Yasal bir Windows işlemi olan Runtime Broker işletim sisteminin performansını arttırmaktadır. Uygulama izinlerini yönetebilen Runtime Broker ayrıca bunları da kontrol eden bir işlem olarak bilinir. Runtime Broker'in bilgisayara oldukça fazla yararı bulunmaktadır.

 Runtime Broker Nasıl Kapatılır?

 Bilgisayarda yer alan Runtime Broker'ı kapatmak bilgisayardaki sistem dosyalarında önemli bozukluklara yol açabilir. O nedenle Runtime Broker'ın kapatmak yerine kullanımının azaltılması söz konusu olabilir. İstenildiği takdirde Runtime Broker de geçici olarak kapatılabilir.

Haberin Devamı

 Bunun için de öncelikle CTRL+ ALT +DEL tuşlarına aynı anda basılmalıdır. Bu sırada görev yöneticisi butonuna da tıklanır. Ayrıca görev yöneticisine CTRL + SHIFT + ESC kısayolu ile ulaşılabilir. Görev çubuğuna ulaşmak için de sağa tıklanır. Bilgisayarda görev yöneticisi açıldıktan sonra yukarıda bulunan İşlemler kısmına da tıklanır. BU kısma tıklandıktan sonra aktif uygulama ile işlemler listesi açılır. Runtime Broker'ın üzerine gelip sağ tıklanır. Sonrasında görevi sonlandır seçeneği tıklanır. 

 Runtime Broker Virüs müdür?

 Runtime Broker, Microsoft'un resmi işletim sistemine yerleştirilen bir çekirdek işlemidir. Bu nedenle kötü amaçlı bir yazılım değildir. Runtime Broker bir virüs de değildir. Bazı durumlarda ise virüsler Runtime Broker adındaki bir işlem dosyası ile bilgisayara girebilir.