Eğitim Rustik Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Rustik Dekorasyon Tarzı Nedir?

Rustik Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Rustik Dekorasyon Tarzı Nedir?

01.06.2021 - 11:50 | Son Güncellenme:

Teknolojinin hızla ilerlemesi insan hayatının pek çok alanda kolaylaşmasını sağlamaktadır. Dekorasyon da teknolojiden nasibini alan alanlardan biri olmaktadır. Modern teknoloji sayesinde dekorasyon alanında yapılan çoğu iş doğaya zarar vermeden gerçekleştirilmektedir. Rustik dekorasyon bu anlamda bahsedilmesi gereken kavramlardan biri olmaktadır. Peki, rustik dekorasyon ne anlama gelmektedir? TDK sözlük anlamı ne olmaktadır? Rustik dekorasyon tarzı nedir? İşte, rustik dekorasyon hakkında merak edilen özellikler.

Rustik Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir Rustik Dekorasyon Tarzı Nedir

 Rustik kelimesi, doğada bulunan malzemeleri doğaya zarar vermeden elde ederek kullanmak anlamına gelmektedir. Rustik kelimesi Türkçeye Fransızcadan geçiş yapan bir kelime olmaktadır.

Haberin Devamı

 Rustik Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Rustik kelimesi anlam olarak, dekorasyonda kullanılacak malzemelerin doğallığının bozulmadan kullanılmasını ifade eden bir kavram olarak değerlendirilmektedir. Türk Dil Kurumuna göre rustik kelimesi, pencerelerin üst kısımlarına yerleştirilen ve ahşaptan olan korniş olarak açıklanmaktadır. Rustik kelimesi ayrıca köy evi görünümü veren şeklinde ifade edilmektedir.

 Rustik Dekorasyon Tarzı Nedir?

 Rustik dekorasyon, doğal malzemelerden oluşan bir dekorasyon tarzı olmaktadır. Rustik dekorasyonda; doğal taşlar, işlenmemiş ahşaplar, vernikli mobilyalar ve seramikler ağırlıklı olarak kullanılmaktadır.