Eğitim Sabır Taşı Nasıl Kullanılır? Sabır Taşı Ne İçin Kullanılır, Zararları Nelerdir?

Sabır Taşı Nasıl Kullanılır? Sabır Taşı Ne İçin Kullanılır, Zararları Nelerdir?

15.04.2021 - 14:44 | Son Güncellenme:

Sabır taşı olarak adlandırılan ve içinde antrokınon türevleri uçucu yağlar olan ağızda hoş olmayan ekşi bir tat bırakan bir taş türüdür. Anneler sabır taşını genellikle çocuk emzirme dönemlerinin uzamasına bağlı olarak sütten kesmek için de kullanır. Sabır taşı nasıl kullanılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Sabır Taşı Nasıl Kullanılır Sabır Taşı Ne İçin Kullanılır, Zararları Nelerdir

Çok eski dönemlerden beri Anadolu insanının sıkça tercih ettiği ve annelerin meme uçlarına sürerek artık sütten kesilme zamanı gelen ama ısrarla emmeyi bırakmayan çocuklarda bir kaç gün içerisinde etkisini göstermeye başlayan aloe vera bitkisinden elde edilen siyah renkli ekşi tadı olan maddedir.

Sabır Taşı Nasıl Kullanılır?

Sarı sabır taşını kullanmadan önce bir doktor tavsiyesi almak yararlı olabilir. Sabır taşını kullanmadan önce hafif bir şekilde ıslatıp nemlendirdikten sonra meme uçlarına sürmek gerekir. Kullandıktan sonra da meme uçlarının yıkanması tavsiye edilir. Sabır taşı, daha çok her ne kadar çocuklar ve bebekler için kullanılıyor olsa da yetişkinlerin vazgeçemediği tırnak yeme alışkanlıkları ve buna benzer vazgeçemediği ama toplumda rencide olmalarına neden olan bazı alışkanlıklardan vazgeçmek için de kullanılabilir. Bunun için taşı parmak uçlarına sürerek kullanabilirsiniz.

Sabır Taşı Ne İçin Kullanılır?

Sabır taşı, bebeklik döneminde ortaya çıkıp çocukluk dönemine adım atmış olmasına rağmen hala süt emmeye devam eden çocukları memeden uzaklaştırmak için meme uçlarına sürerek kullanılabilir. Bu taşın hoş olmayan ekşi ve acı bir tadı olduğundan dolayı çocukları istenmeyen alışkanlıklarından uzaklaşmak için kullanabilirsiniz. Aynı zamanda tırnak yeme alışkanlığı olan kişilerin bu alışkanlığından uzaklaşması için tırnaklarına sürerek ellerini ağzına götürerek tırnak yemesini önleyebilirsiniz. Sabır taşı, daha çok çocukları ve bebekleri zararlı alışkanlıklarından vazgeçirmek için kullanılır. Ama sabır taşının aşırı kullanımdan kaçınmak gerekir.

Sabır Taşı Zararları Nelerdir?

Sabır taşının bilinen herhangi bir yan etkisi bulunmuyor. Yoğun ve çok fazla bir şekilde sürülmesinden kaçınılmak ve ürünü kullanmadan önce doktor tavsiyesi alınmak gerekir. Sarı sabır taşının içinde herhangi bir kimyasal ürün olmadığı için şu ana kadar herhangi bir zararı tespit edilememiştir. Fakat sabır taşı kullanıldıktan sonra yaşın sürüldüğü bölgeyi iyice temizlemek gerekir.