Eğitim Sefiller - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

Sefiller - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

12.04.2023 - 16:52 | Son Güncellenme:

Çok geçmiş zamanlardan bugüne kadar birçok eser yazılmıştır. Bu eserlerin bazıları döneme damga vursa da daha sonra unutulmuştur. Ancak bazıları üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin klasik olarak adlandırılmaktadır. İşte, tüm detaylar.

Sefiller - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

Klasik olarak kabul edilen ve çok okunan eserlerden biri de Sefiller kitabıdır. Victor Hugo tarafından yazılan Sefiller, 1862 yılında yazılan bir başyapıt olarak görülmektedir.

Haberin Devamı

 

 Kitap Özeti Oku

 

 Anne ve babası küçük yaşta ölen Jean Valjean, ablası ile yaşayan delikanlı bir adamdır. Ancak iş bulamadığı için ve evini o geçindirdiği için fırından bir ekmek çalar. Aldığı cezasını çekerken birçok kere kaçma girişiminde bulunduğu için 5 yıllık cezası 19 yıla kadar uzamıştır. En sonunda cezası bitip hapishaneden çıktığında eski mahkum olduğu için yine iş bulamaz.

 

 Onu en sonunda evine alan iyi niyetli bir psikopos vardır. Ancak Jean, onun evindeki gümüş takımlarını çalar. Hemen polislere yakalansa da psikopos onları kendinin verdiğini çalmadığını söyler. Jean'a iki adet şamdan hediye eden psikopos, bunları satarak kendine bir iş kurmasını söyler. Bu durumdan çok etkilenen Jean ise iyi bir adam olmaya çalışır.

Haberin Devamı

 

 Artık zengin olan Jean, halk tarafından mahkum olduğu bilinmediği içi belediye başkanı seçilir. Ancak bundan şüphelenen müfettiş bu konuyu araştırmaya başlar. Bu sırada fabrika çalışanların Fantaine, babası belli olmayan bir çocuk doğurur.

 

 İşten atılan ve başka işlerden dolayı yakalanan bu kadını kurtarmak için polis merkezine giden Jean, aslında kendi yerine başkasının tutuklandığını öğrenir. Teslim olur ve kendisiyle aynı adı taşıyan adamı kurtarır.

 

 Yeniden kaçan ve isim değiştiren Jean, kadının çocuğunu bulur ve onu sahiplenir. Marius isimli bir baronun oğluna aşık olan kız Cosette, evlenir. Marius'un daha sonra Jean tarafından çatışmadan kurtarıldığı öğrenilir. Güzel ve iyi bir hayat yaşayan Jean, daha sonra hayatını kaybeder.

 

 Konusu

 

 Ailesine yiyecek götürebilmek için hırsızlık yapmak zorunda kalan baş karakterin kürek mahkumiyeti cezasına çarptırılmasını anlatıyor. Sefiller kitabı toplum gerçeklerini, yoksulluğu ve adaletsizliği oldukça başarılı şekilde anlatmasından dolayı döneme damga vurmuştur.

 

 Karakterleri ve Sayfa Sayısı

 

 Oldukça uzun bir eser olmasından dolayı 2 setten oluşan kitap toplamda 1724 sayfadır. Bu unutulmaz eserin önemli karakterleri ise şu şekildedir:

 

 Jean Valjean: Ekmek çaldığı için ceza alan ancak güçlü ve dürüst bir adamdır.

 

Javert: Adaleti her şeyin üzerinde tutan bir polis memurudur.

Haberin Devamı

 

Fantine: Gayrimeşru çocuğu olan fedekar anne.

 

Cossette: Fantine'nin kızıdır.

 

Marius: Cosette'nin aşık olduğu adamdır.

 

Karakteri etrafında ilerleyen eser, mutlaka okunması gereken dünya klasiklerinden biridir.