Eğitim Sığla Ağacı Nedir? Kısaca Faydaları Nelerdir?

Sığla Ağacı Nedir? Kısaca Faydaları Nelerdir?

10.11.2021 - 15:20 | Son Güncellenme:

Doğada yer alan bazı bitkiler ve ağaçlardan elde edilen çok sayıda ürün bulunmaktadır. Özellikle parfümlerde ve kozmetikte çeşitli malzemelerin yapımında kullanılan bu ürünler ekonomik değere sahip olmaktadır. Sığla ağacı da bu bağlamda ele alınması gereken bir ağaç türü olarak ifade edilmektedir. Peki, sığla ağacı nedir? Kısaca faydaları nelerdir? İşte, sığla ağacı hakkında tüm detayları derledik.

Sığla Ağacı Nedir Kısaca Faydaları Nelerdir

Sığla ağacı Türkiye'de özellikle Muğla ilinde yetişen bir ağaç olmaktadır. Şifalı bir ağaç olan Sığla ağacı ilaç yapımında da kullanılmaktadır.

Sığla Ağacı Nedir?

Sığla ağacı, deniz seviyesine yakın olan alçak yerlerde yetişen bir ağaç çeşidi olmaktadır. Ender bir tür olan bu ağacın kabukları oldukça değerli olmaktadır. Kalın dallı ve geniş tepeli bir ağaç olmaktadır. Küçük çiçekleri olan bu ağaç sonbahar mevsiminde yapraklarını dökmektedir.

Kısaca Faydaları Nelerdir?

Sığla ağacı yapılan araştırmalar sonucunda pek çok hastalığın tedavisinde iyileştirici özelliğinden dolayı kullanılmaktadır. Bu ağacın faydaları arasında karaciğer hasarına engel olduğu ve antioksidan olarak kullanabileceği ortaya konmaktadır. Ayrıca ağızda meydana gelen hastalıkların tedavi edilmesinde, kesik, yara, mide ağrısı, deri hastalıkları ve akciğer hastalıklarına iyi geldiği belirtilmektedir.