Eğitim Sığla Ağacı Nerede Yetişir? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Sığla Ağacı Nerede Yetişir? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

30.08.2021 - 16:28 | Son Güncellenme:

Sığla ağacının faydaları saymakla bitmez. Bu ağaç, en özel ağaçlar arasında yer alır. Bol sulak yerlerde ve otlak yerlerde yetişir. Türkiye’de en çok Ege ve Akdeniz bölgesinde yetişir. Boyu ise, yaklaşık olarak 45 metrelere kadar çıkabilen bir ağaç türüdür. Sığla ağacı nerede yetişir sizler için derledik.

Sığla Ağacı Nerede Yetişir Kısaca Özellikleri Nelerdir

Sığla ağacı, halk arasında günlük ağacı olarak da bilinir. Otlak bölgelerde bulunan çok nadide bir ağaç türüdür. Sığla ağacı, tam bir şifa deposudur.

Sığla Ağacı Nerede Yetişir?

Sığla ağacı, ülkemizde özellikle de Ege ve Akdeniz bölgelerinde sıkça yetiştirilen çok şifalı bir ağaçtır. Bu ağacın kabuğu da çok faydalıdır. Sığla ağacı sağlığa faydaları nedeni ile ilaç sektöründe sıkça kullanılır. Aynı zamanda kozmetik sektöründe de sıkça kullanılır. Ağacın görünümü ise, çınar ağacına benzer.

Sığla Ağacının Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Sığla ağacının üzerinde küçük çiçekler vardır. Sığla ağacının boyu bazen 45 metreye kadar çıkabilir. Bu ağacın yaprakları ise mevsimsel olarak dökülür. Dalları oldukça kalındır ve geniş bir tepesi vardır. Ağacın yaşı büyüdükçe kabuk kısımlarının rengi de koyulaşır. Aynı zamanda kabukta bazı çatlaklar oluşur. Sığla Ağacı yapısı nedeni ile bol yağış alan yerlerde yetişir. Bu ağaç, nadir olarak yetişen bir ağaç türüdür. Ağaç yapısı gereği sonbaharda tüm yapraklarını döker. Ağacın yaşı ilerledikçe gövde kısmı da koyulaşır ve gövdesinde çatlaklar oluşur. Meyvesi ise, günlük yaşamda ve ilaç sanayisinde kullanılabilir.

 

Yazarlar