Eğitim Şökk Ne Demek, Açılımı Nedir? Şökk İle Geçti Ne Demek?

Şökk Ne Demek, Açılımı Nedir? Şökk İle Geçti Ne Demek?

13.09.2022 - 16:28 | Son Güncellenme:

Şube Öğretmenler Kurulu Kararı kısaca ŞÖKK olarak bilinir. ŞÖKK genelde karnelerde yazan bir kısaltmadır. Bir kurul toplanır ve ortalaması yetmeyen öğrencilerin sınıfı geçip geçemeyeceklerine karar verir. ŞÖKK nedir ve ŞÖKK ile geçti ne demek ayrıntıları ile derledik.

Şökk Ne Demek, Açılımı Nedir Şökk İle Geçti Ne Demek

 ŞÖKK ile geçti öğretmenlerin ortak kararı ile geçti demektir. Bu öğrencilerin normalde bir üst sınıfa geçmek için ortalamaları yetmez. 

Haberin Devamı

 ŞÖKK Ne Demek, Açılımı Nedir?

 ŞÖKK açılımı Şube Öğretmenler Kurulu Kararı olan bir kısaltmadır. ŞÖKK kısaltması ile özellikle karne alan öğrenciler karşılaşır ve anlamını merak ettiklerinden internetten araştırılar. ŞÖKK, bir toplantı ile öğrencilerin durumu ile ilgili kararlar verilmesidir. Eğer bir öğrencinin not ortalaması sınıfı geçmek için yetmiyorsa öğretmenler toplanır ve bir üst sınıfa geçip geçmemeleri ile ilgili kararlar verilir. 

 ŞÖKK İle Geçti Ne Demek?

 ŞÖKK aynı şubede ders okutan öğretmenlerden ve rehberlik öğretmenlerinden oluşmaktadır. ŞÖKK kısaltmasının açılımı Şube Öğretmenler Kurulu Kararı demektir. ŞÖKK ile geçti demek ise öğretmenlerin ortak kararı sonucu sınıfı geçmek demektir. Eğer bir öğrencinin karnesinde ŞÖKK yazarsa öğrencinin ortalaması yetmemiş fakat öğretmenlerin ortak kararı ile üst sınıfa geçmiş demektir.