Eğitim Somon Dna Nedir, Ne İşe Yarar? Somon Dna Nasıl Uygulanır?

Somon Dna Nedir, Ne İşe Yarar? Somon Dna Nasıl Uygulanır?

29.03.2021 - 13:36 | Son Güncellenme:

Cilt güzelliği, yaşlanmayı geciktirme, kırışıklar ile mücadele etme her kadının aradığı unsurlar arasında sayılmaktadır. Bu kapsamda güzellik için uzmanlarca pek yöntemlerden bahsedilmektedir. Bu yöntemlerden bir tanesi de gençlik aşısı olarak da bilinen Somon DNA yöntemidir. Peki, bu Somon DNA yöntemi nasıl uygulanmaktadır? Güzellik için ne katkılar sunmaktadır? Uzmanlar bu konu hakkında neler söylemektedir? İşte, Somon DNA yöntemi ve nasıl uygulandığına dair detaylar.

Somon Dna Nedir, Ne İşe Yarar Somon Dna Nasıl Uygulanır

 Bu formül adı üzere somon balığından elde edilmektedir. Somon balıklarının sperm ve kanlarından elde edilmekte olan bir tür birleşimdir. Bu yöntem güzellik merkezlerinde uzmanlar tarafından yapılmaktadır.

Haberin Devamı

 Somon DNA Nedir?

 Somon balığından elde edilecek olan bileşimlerden DNA moleküllerinin de katkısı ile ciltte bulunan ölü hücrelerin yenilenmesi ve canlandırılması için uygulanan yöntemlere Somon DNA yöntemi denmektedir. Bu yöntem aslında kaba tabirle cilde vitamin takviyesinde bulunmaktır.

 Somon DNA Ne İşe Yarar?

 Bu yöntem sigara, alkol, hava kirliliği, güneşin zararlı ışınları gibi cildi etkileyen olumsuzluklara, geniş gözeneklere, cilt lekelerine, yaşlanma sonucu kırışıklara uygulanarak ciltteki bazı sentezleri uyarmak ve onarmak için kullanılmaktadır. Hemen hemen her cilt tipine istenilen zamanlarda uygulanabilmektedir. Sadece kadınlara değil erkeklere de uygulanabilmektedir. Ayrıca her hangi bir yaş farkı şartı bulunmamaktadır.

Haberin Devamı

 Somon DNA Nasıl Uygulanır?

 Öncelikle cilt bu yöntemin alt yapısına hazırlanmaktadır. Tahmini tüm tedavi 15 gün civarında sürmektedir. Hazırlama aşamasında cilde yoğun bir nem dengesi uygulanmaktadır. Bu nemlendirme sonrasında Somon DNA yöntemi için mikro iğneler ile uygulama başlar. Bu işlemin yapılması için ilgili bölge anestezi ile uyuşturulmaktadır. Daha sonra somon balığında elde edilip serum haline getirilen süt ve spermler cilde enjekte edilmektedir. Burada amaç hücrelerin ve cildin ihtiyacı olan vitamin ve proteinlerin sağlanmış olmasıdır.