Sözlük Aborjin Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Aborjinlerin Özellikleri Nelerdir?

Aborjin Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Aborjinlerin Özellikleri Nelerdir?

13.09.2021 - 13:58 | Son Güncellenme:

Yeni yeni karşılaşılan sözcüklerin anlamlarını öğrenmek için, İnternete başvurulmaktadır. Bununla beraber merak içgüdüsü ile yeni öğrenilen her kelimenin anlamı, belirli kaynaklar üzerinden araştırılmaktadır. Sürekli duyulmayan ve kullanılmayan kelimeler içerisinde aborjin kelimesi de yer almaktadır. Peki, aborjin ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Aborjinlerin özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Aborjin Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Aborjinlerin Özellikleri Nelerdir

 İlk kez karşı karşıya gelinen veya anlamı bilinmeyen sözcüklerin TDK sözlüğündeki anlamı merak edilmektedir. Uzun senelerden beri dilimizde bulunan ve günlük yaşamda nadiren kullanılan aborjin sözcüğünün anlamı merak edilen kelimeler içerisinde yer almaktadır. Aborjin kelimesinin anlamının öğrenilmesi adına sıklıkla internete başvurulmaktadır. Aborjin kelimesi; kısaca, Avustralya kıtasının yerlilerine verilen isimdir. 

Haberin Devamı

 Aborjin Ne Demek?

 Aborjin kelimesinin anlamı; göçebe yaşamı sınırları boyu hareketli bir şekilde yaşamaya elverişli Avustralya kıtası yerlilerine verilmiş olan isimdir. 

 Aborjin Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı Nedir? 

 TDK sözlüğü içerisinde aborjin kelimesinin anlamı; Avustralya yerlisidir. 

 Aborjinlerin Özellikleri Nelerdir?

 Aborjin halkı; geçimlerini avlanma metoduyla sağlamaktadırlar. Aborjinler, balık avının yanı sıra meyve ya da sebze toplayarak da geçimlerini sağlamaktadırlar. Avusturalya yerlileri, avlanma ve beslenme biçimlerinin yanı sıra sanat konusunda da türlü özelliklere sahiplerdir. Şarkı yolu ile anlaşırlar. Aborjinler; suyla kayaları karıştırıp sağladıkları boyalar ile ağaçlık alanlara türlü resim ve boyalar yapmışlardır. İlk boyamalar ise parmak ve çubuk yolu ile yapılmıştır. Aborjinlerin avlanma teknikleri içerisinde mızrak ve boomerang bulunmaktadır. Aborjinlerin özelliklerinin bu şekilde olduğunu belirtmek mümkündür.