Sözlük Acayip Nasıl Yazılır Tdk'ya Göre Acayip Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir?

Acayip Nasıl Yazılır Tdk'ya Göre Acayip Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir?

16.09.2022 - 13:25 | Son Güncellenme:

Acayip kelimesi dilimize Arapçadan geçmiş ve acibe kelimesinden türemiş bir kelimedir. Kelimenin özellikle yazılışı hakkında pek çok kişi araştırmalar yapmaktadır. En sık hata yapılan bu kelimenin nasıl yazıldığını bilmek oldukça önemlidir. Peki acayip nasıl yazılır TDK'ya göre acayip kelimesinin doğru yazılışı nedir? İşte, acayip kelimesinin doğru yazılışı hakkında merak edilenler.

Acayip Nasıl Yazılır Tdkya Göre Acayip Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir

Arapçada hayret ifadesi olarak kullanılan aceb kökünden acayip kelimesi türemiştir. Dilimizde ise çok sık kullanılan kelimeler arasına girmektedir.

Haberin Devamı

 Acayip Nasıl Yazılır?

 Acayip kelimesi cümle içinde alışılmadık, farklı ve ilgi çekici anlamında kullanılan bir kelimedir. Bazı örneklerde bu kelime '' acaib, acayib '' şeklinde görülmektedir. Fakat bu kelimenin doğru bir şekilde yazılmış hali '' acayip '' olmaktadır.

 TDK'ya Göre Acayip Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir?

 TDK'ya göre acayip kelimesinin doğru yazılışı pek çok okur tarafından merak edilmektedir. Günlük yazışma ve konuşmalarda çok sık kullanılan kelimenin doğru yazılışı '' acayip '' şeklinde olmaktadır. Acayip kelimesinin doğru yazılışına örnek cümle şu şekilde verilebilir:

 - Bugün yaptıkların gerçekten çok acayipti.