Sözlük Akbil Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Akbil Ne İşe Yarar?

Akbil Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Akbil Ne İşe Yarar?

04.02.2022 - 04:48 | Son Güncellenme:

Akbil, dilimizde sıkça kullanılmasından dolayı anlamlı merak edilen kelimelerden biridir. Özellikle kullanım anlamı bakımından merak edilerek araştırılan kelimeler arasındadır. Bu bakımdan akbil ne demek öğrenebilir ve buna göre rahatlıkla kullanabilirsiniz. Akbil nedir, TDK sözlük anlamı nedir? Akbil ne işe yarar tüm detayları ile derledik.

Akbil Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Akbil Ne İşe Yarar


Akbil, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşımalar için çıkarttığı bir akıllı bilet olarak bilinmektedir.

Akbil Nedir, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Akbil, İstanbul'da toplu taşımalarda kullanılan ve içerisine para yüklenen bir akıllı bilettir. Akbil tek kullanımlık olabildiği gibi kişiye özel de çıkarılabilen bir abonman karttır. Akbil içerisine para yüklemesi yapılarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşımalarına binmeye yarayan bir akıllı bilettir.

Akbil Ne İşe Yarar?

Akbil, İstanbul'da toplu taşımalara binilmesine yarayan bir akıllı bilettir. Akbil sayesinde toplu taşıma otobüslere binmek ve yolculuk etmek mümkündür. Akbil, tek kullanımlık olarak satın alınabildiği gibi kişilerin kendi adlarına da çıkarabildikleri bir akıllı bilettir. Akbil'in içerisine para yüklemesi yapılır ve bu sayede İstanbul'da kolay bir şekilde yolculuk yapılır.