Sözlük Aparey Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Apareyler Ne İşe Yarar?

Aparey Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Apareyler Ne İşe Yarar?

03.02.2022 - 14:49 | Son Güncellenme:

Aparey, merak edilerek anlamı sık sık araştırılan kelimelerden biridir. Özellikle kullanım alanı geniş olmasından dolayı Aparey kelimesi anlamı ne olduğu merak edilen terimler arasındadır. Bu bakımdan siz de Aparey nedir öğrenebilir rahatlıkla doğru cümlede doğru anlamda kullanabilirsiniz. Aparey nedir, TDK sözlük anlamı nedir? Apareyler ne işe yarar tüm detayları ile derledik.

Aparey Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Apareyler Ne İşe Yarar

Aparey, Fransızca kökenli bir kelimedir ve dilimize de Fransızca dilinden geçmiştir. Aparey, Türkçe anlam olarak mekanizma, cihaz anlamlarına gelen bir kelimedir ve birçok sektörde sık sık kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

Aparey Nedir, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Aparey, Fransızca bir kelimedir ve dilimize de Fransızca dilinden gelmiştir. Aparey, cihaz ya da mekanizma anlamlarına gelen bir kelimedir. Aparey kelimesi tarihte ilk kez 1937 senesinde telefon cihazı anlamında kullanılmıştır. Fransızca dilinden geçmiş olan Aparey kelimesi birçok sektörde sıklıkla kullanılır.

Apareyler Ne İşe Yarar?

Aparey, ortodonti tedavilerinde kullanılan bir yöntemdir ve ağzın içine sabitlenen bir aparattır. Genelde apareyler dişlerin düzelmesi için ve ağız yapısının sağlıklı olması için kullanılır.