Sözlük Aplike Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Aplike Deseninin Özellikleri Nelerdir?

Aplike Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Aplike Deseninin Özellikleri Nelerdir?

26.05.2022 - 17:08 | Son Güncellenme:

Tekstil alanında kullanılan tekniklerden biri de aplike tekniğidir. Aplike tekniğini pek çok tekstil çalışanı kullanmaktadır. Yeni alternatifler yaratmak için sıklıkla kullanılan bu teknik oldukça faydalı sonuçlar ortaya çıkarmaktadır. Ancak bu tekniği kullanmak için düz kumaşlardan yararlanmak gerekmektedir. İşte, tüm detaylar.

Aplike Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Aplike Deseninin Özellikleri Nelerdir

Aplike, düz kumaşlar üzerinde uygulanan bir teknik olarak karşımıza çıkmaktadır. Düz kumaşlardan alınan parçalar başka kumaşların üzerine koyulmaktadır. Böylece ortaya yeni bir ürün çıkarılmaya çalışılmaktadır. Genellikle tekstil alanındaki üretimlerde kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

 Aplike Nedir, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Aplike, yeni bir ürün ortaya çıkarmak için kullanılan bir sanat tekniğidir. Sanat tarihinde de yer alan aplike pek çok tasarım için kullanılmaktadır. Tekniğin düzgün ve başarılı bir şekilde kullanılması için düz ürünlere ihtiyaç bulunmaktadır.

 Aplike kelimesi TDK sözlüğünde düz kumaşların başka bir kumaşa işlenmesidir. Burada anlatılmak istenen bir alternatifin ortaya çıkarılmasıdır. Düz kumaşlardan alınan desenler başka bir kumaşa işlenerek yeni alternatifler ortaya çıkarılmaktadır.

 Aplike Deseninin Özellikleri Nelerdir?

 Aplike deseni her alanda kullanılmaya uygun bir desen olarak karşımıza çıkmaktadır. Uygulanması kolay bir işleme tekniğidir. Pek çok tekstilci bu tekniği kullanmaktadır. Yeni ürünlerin ortaya çıkmasında büyük bir rol oynamaktadır.

Haberin Devamı

 Aplike deseni oluşturmak için düz zeminler oldukça önemlidir. Düz kumaşlar ise bunlar arasındadır. Tekniği başarılı bir şekilde uygulayabilmek için düz kumaşlar iş görecektir. Bunun nedeni düz kumaşlara daha kolay bir şekilde desen uygulaması yapılmasıdır. Böylece ortaya pek çok yeni desen çıkabilir.