Sözlük Arapsaçı Çiçeği Nedir? Bakımı Nasıl Yapılır Ve Özellikleri Nelerdir?

Arapsaçı Çiçeği Nedir? Bakımı Nasıl Yapılır Ve Özellikleri Nelerdir?

03.09.2021 - 01:39 | Son Güncellenme:

Arapsaçı çiçeği pek çok farkı iklim şartlarında yetiştirilebilmektedir. Bu bitki farklı görünümü ile insanların ilgisini çekmektedir. Arapsaçı bitkisinin bakımı ve özellikleri insanlar tarafından merak edilmektedir. Arapsaçı çiçeği nedir? Bakımı nasıl yapılır ve özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Arapsaçı Çiçeği Nedir Bakımı Nasıl Yapılır Ve Özellikleri Nelerdir

Arapsaçı bitkisi, oldukça dayanıklı bir bitki olarak karşımıza çıkmaktadır. Bulunduğu yerin güzel görünmesine sebep olur. Bu nedenle iç mekanlar için tercih sebebi olmaktadır. Bu bitkinin bakımı da oldukça kolaydır.

Haberin Devamı

 Arapsaçı Çiçeği Nedir?

 Arapsaçı çiçeğinin ana vatanı Akdeniz bölgesidir. Doğal ortamında genellikle yarı gölge yerleri tercih etmektedir. Nemli ve verimli topraklarda çok daha iyi bir şekilde yetişebilmektedir. Arapsaçı bitkisi iç ve dış mekanlarda kolaylıkla yetiştirilebilmektedir. 

 Arapsaçı bitkisi çiçek vermez. Toprak üzerinde halı gibi bir görüntü oluşturmaktadır. Bu da güzel bir görünüm oluşturmasına sebep olmaktadır. Bu çiçek, aşkın gözyaşı, bebek gözyaşı isimleri ile de bilinmektedir.

 Arapsaçı Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır ve Özellikleri Nelerdir?

 Arapsaçı bitkisi nemli toprakları sevmektedir. Rutubetli ve nemli ortamlarda çok daha iyi bir şekilde yetişir. Bu bitki türü susuz kaldığı zaman üç gün içinde kurumaya başlar. Bu nedenle suyuna dikkat etmek gerekmektedir. 

Haberin Devamı

 Arapsaçı bitkisi her tür toprakta rahatlıkla yetişebilmektedir. Toprak seçme gibi bir durumu yoktur. Perlitli topraklarda kökleri çok daha iyi bir şekilde hava alır. Bu sebeple yetiştirilmesinde perlitli toprak tercih edilebilmektedir. Saksı değişimi yapılırken köklerinin zarar görmemesine dikkat etmek gerekmektedir.