Sözlük Caucasian Ne Demek? Caucasian Kime Denir, Kafkasyalıdan Farkı Nedir?

Caucasian Ne Demek? Caucasian Kime Denir, Kafkasyalıdan Farkı Nedir?

13.09.2021 - 16:33 | Son Güncellenme:

Günümüzde kullanılan bazı yabancı sözcüklerin Türkçede ne anlama geldiği birçok insan tarafından merak konusu olmaktadır. Televizyonlarda, gazetelerde ve daha pek çok farklı yerlerde bu kelimelerle karşılaşmak mümkün olarak görülmektedir. Caucasian kelimesi de bu kelimelerden biri olarak ifade edilmektedir. Peki, caucasian kelimesi ne demek? Caucasian kime denir, Kafkasyalıdan farkı nedir? İşte, caucasian kelimesi hakkında merak edilen detaylar.

Caucasian Ne Demek Caucasian Kime Denir, Kafkasyalıdan Farkı Nedir

Caucasian kelimesi İngilizce bir kelime olmakla beraber genellikle yabancı filmlerde sıklıkla kullanılan bir kelime olmaktadır. 

Haberin Devamı

Caucasian Ne Demek?

Caucasian kelimesi beyaz tenli olan Avrupa insanlarına verilen isim olarak ifade edilmektedir. Ayrıca bu kelime Kafkasyalı olarak da açıklanabilmektedir. Caucasian kelimesinin kökeni Kafkasya'da Caucasus olarak adlandırılan ve Karadeniz ile Hazar gölü arasında kalan yere verilen bir isim olarak belirtilmektedir.

Caucasian Kime Denir, Kafkasyalıdan Farkı Nedir?

Caucasian İngilizce kökenli bir kelime olarak beyaz ırka mensup insanları ifade etmek için kullanılmaktadır. Bu kelime Kafkasyalı anlamına da gelmekte ancak Amerika'da yaşayan beyaz ırkı anlatmak için daha çok ifade edilmektedir. Caucasian kelimesinin Kafkasyalıdan herhangi bir farkı bulunmamaktadır.