Sözlük Esans Nedir, Ne İşe Yarar? Esans Yağların Özellikleri Nelerdir?

Esans Nedir, Ne İşe Yarar? Esans Yağların Özellikleri Nelerdir?

30.06.2022 - 17:35 | Son Güncellenme:

Esans, doğa içerisinde yer alan çiçekler, çiçek tohumları, yeşil yapraklı bitkilerin toplanarak belirli kimyasal ve laboratuvar etkinliklerinden geçerek özellikle parfümlerde kullanılan aroma ve özütlerdir. Esans, bitkilerin özütlerinden oluşur ve hoş kokuların etrafa yayılmasını sağlamaktadır. Esanslar saf çözelti olarak kullanılması ile beraber aynı zamanda su veya alkol ile bileşimi sağlanarak hijyen veya temizlik maddeleri için de kullanılmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Esans Nedir, Ne İşe Yarar Esans Yağların Özellikleri Nelerdir

 Esans, gerçek anlamda bitki özütü olarak ifade edilmektedir. Esansların temelinde bir bitkinin yaprakları, tohumu veya çiçeğin polenleri kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

 Esans Nedir?

 Esans bitkilerin özütlerinden oluşur. Esans tek cins çiçekten olabildiği gibi birden fazla bitkilerin karışımlarından da elde edilmektedir. Esans hoş koku yaymaktadır. Bu sebeple hem yağ olarak hem de uçucu sıvı madde şeklinde üretilmektedir.

 Esans Ne İşe Yarar?

 Esans, parfümlerin içerisinde katılarak hoş koku sağlaması amacıyla makyaj malzemeleri veya parfümler için kullanılmaktadır. Esansın asıl görevi ise bitkilerin kendilerini korumak ve uzun ömürlü olabilmek için yaydıkları koku yani koruma kalkanı olarak tanımlanmaktadır.

 Esans Yağların Özellikleri Nelerdir?

 Esans yağları tıbbi ilaçlar için veya alternatif tıp alanında oldukça fazla kullanılan çözelti özelliği taşımaktadır. Esans yağları herhangi bir işleme uğramadan üretilse bile bazı yağların bilinçsiz kullanımı sakıncalı durum yaratabilmektedir. Bazı esans yağları uçucu olma özelliği sebebiyle özellikle yaz aylarında böcek veya sivrisinek kovucu olarak kullanılmaktadır. Yine kalıcı esans yağları cilt üzerini kaplaması sebebiyle güneşten korunmak oldukça önem arz etmektedir.