Sözlük Faa Nedir, Açılımı Ne Demek? Faa Türkçesi Nedir?

Faa Nedir, Açılımı Ne Demek? Faa Türkçesi Nedir?

01.09.2022 - 14:17 | Son Güncellenme:

Sivil havacılık güvenliğini düzenleyen yönergeler ve standartlar FAA olarak bilinmektedir. Aynı zamanda İngilizce kısaltması üzerinden de öne çıkan uzun bir hali bulunur. FAA nedir, açılımı ne demek? FAA Türkçesi nedir? Bu kısaltma üzerine merak edilen tüm detaylar.

Faa Nedir, Açılımı Ne Demek Faa Türkçesi Nedir

The Federal Aviation Administration olarak bilinen FAA, dünya çapında kullanılan önemli bir kısaltmadır. Özellikle sivil havacılık güvenliğini düzenleyen standartlar ve yönergeler olarak öne çıktığını söylemek gerekir.

Haberin Devamı

 FAA Nedir, Açılımı Ne Demek?

 FAA dünya çapında değerlendirilen ortak bir kısaltma olarak öne çıkar. Bu kısaltma genel olarak Federal Aviation Administration olarak bilinir. Dünyanın birçok farklı ülkesinde ortak biçimde sivil havacılık açısından güvenlik noktasında öne çıkan bir yapısı bulunur.

 FAA Türkçesi Nedir?

 Bu kısaltmanın Türkçesi, sivil havacılık güvenliği düzenleyen yönergeler ve standartlar şeklinde öne çıkar. Standart bir kural olarak değerlendirilmesi ile birlikte, bu standartlar hem güvenlik hem de sağlıklı bir uçuş süreci noktasında önemli bir yere sahiptir. Aynı kurallar standart bir şekilde bütün farklı ülkelerde mecburi bir yapı altında kullanılır.