Sözlük Faraziye Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Hukukta Faraziye Nedir?

Faraziye Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Hukukta Faraziye Nedir?

29.08.2022 - 17:06 | Son Güncellenme:

Faraziye Arapça kökenli bir sözcüktür. Türkçe diline Arapçadan geçiş yapmıştır. Türkçe karşılığı varsayım olarak tanımlanmaktadır. Eş anlamlı sözcüklerine bakılacak olursa varsayılan, mesela, Örnek vermek gerekirse gibi söz öbeklerinden oluşmaktadır. Hukuk dilinde olası bir kuram olarak ifade edilmektedir. Faraziye sözcüğü zıt anlamlısı kuram ve karine olarak ifade edilmektedir. Faraziye, halk dilinde farz etmek olarak da geçmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Faraziye Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Hukukta Faraziye Nedir

Faraziye, bir olay veya bir şeyin ıspatı yapılmamış olası anlamında kullanılmaktadır. Var sayılan olabilme olasılığı olan, bilinmeyen anlamında kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

Faraziye Ne Demek?

Faraziye, birçok alanda kullanılan varsayılan olarak Türkçe karşılığı denk gelen sözcüktür. Türkçe diline birçok dilden sözcükler geçmiş ve kalıplaşmıştır. Bu bağlamda yaygın olarak Faraziye sözcüğü varsayılan karşılığı olarak kullanılmaktadır.

Faraziye TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu olarak bilinen TDK ya göre faraziye kelime karşılığı ispat edilmemiş, olası anlamı ile ifade edilmektedir.

Hukukta Faraziye Nedir?

Hukuk dili genellikle Arapça kökenli sözcüklerden oluşmaktadır. Faraziye hukuk alanında ispatı olmayan deliller ile sabitlenmemiş anlamında kullanılmaktadır. Örnek anlamında kullanılmaktadır. Hukuk ta ispat edilmiş bir olay faraziyeden çıkmıştır.