Sözlük Fikrimin İnce Gülü Ne Demek, Hikayesi Nedir?

Fikrimin İnce Gülü Ne Demek, Hikayesi Nedir?

02.09.2022 - 13:24 | Son Güncellenme:

Fikrimin İnce Gülü daha çok şarkı olarak bilinir. Özellikle 'Fikrimin İnce Gülü' şeklinde başlayan eser hoş sözlerle birlikte devam eder. Tabi bunun farklı bir hikayesi olduğunu söylemek gerekir. Aslında Fikrimin İnce Gülü bir romandır ve romandaki Bayram karakterinin sevgilisinden aldığı plakta bu şarkı çalar. İşte, tüm merak edilen detaylar.

Fikrimin İnce Gülü Ne Demek, Hikayesi Nedir

Fikrimin İnce Gülü, Adalet Ağaoğlu tarafından yazılmış harika bir romandır. Romanın çıkış tarihi ise 1976 olarak bilinir.

Haberin Devamı

 Fikrimin İnce Gülü Ne Demek? 

 Fikrimin ince gülü anlam olarak çok iyi anlaştığın kişiye edilen bir iltifattır. Yani birisiyle ruhen iyi anlaşıyorsanız eğer bu iltifatı ona edebilirsiniz.

 Fikrimin İnce Gülü Hikayesi Nedir? 

 Köy hayatında yaşayan Bayram çok sevdiği Kezban'la ileride evlenmeyi hayal eder. Ancak tek hayali bu değildir. Çünkü Almanya'ya gitmek isteyen Bayram buradan otomobil ile döneceğini hayal eder. Bayram'ın hayali gerçek olur ve birkaç yılda Mercedes alarak köye dönmeye yola çıkar.

 Arabada ise sürekli olarak Kezban'ın daha önce kendisine hediye ettiği plakta bulunan Fikrimin İnce Gülü şarkısını dinler. Tabi kendi hayaline kapılan Bayram'ı beklemeyen Kezban başkasıyla evlenmiştir. Yolda ise Bayram'ın başına gelmeyen kalmaz.