Sözlük Galle Ne Demek? TDK'ya Göre Galle Kelimesinin Anlamı Nedir?

Galle Ne Demek? TDK'ya Göre Galle Kelimesinin Anlamı Nedir?

07.04.2023 - 16:01 | Son Güncellenme:

Dilimizde hala kullanılan birçok eski, yabancı kökenli ya da benzeri kelime vardır. Bunların anlamları internet üzerinde oldukça fazla araştırılır. Galle kelimesi hakkında merak edilen ayrıntıları derledik.

Galle Ne Demek TDKya Göre Galle Kelimesinin Anlamı Nedir

Aslında bir hukuk terimi olan galle, bir tür gelir ve mahsul anlamlarında kullanılır.

Galle Ne Demek?

Galle kelimesi, gall kelimesinden türetilen bir kelimedir. Yaygın olarak hukuk terimi olarak kullanılır. Genel anlamıyla, kira, gelir, mahsul anlamlarına gelir. Ancak en yaygın kullanımı bir vakıftan elde edilen gelirler için kullanımıdır. Bir vakfa ait olan, taşınabilir ya da taşınmaz her türlü gelir kaynağı galle olarak adlandırılır.

TDK’ya Göre Galle Kelimesinin Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu, dilimizde anlaşılamayan birçok kelimenin açıklaması ve doğru yazımı hakkında bilgi verir. TDK’ya göre de galle kelimesi, kasa anlamına gelir. Aynı şekilde gelir kaynağı anlamında kullanılması buradan gelir. Aynı zamanda sincap anlamı da vardır.

Galle kelimesi bazı yemeklere, hoşaflara ya da yap türüne verilen isim de olmaktadır. Galle kelimesinin kullanımı, bölgeye göre değişmektedir. Ancak en yaygın kullanımı hukuk terimi olan şeklidir.