Sözlük Gari Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Gari Nerenin Şivesi?

Gari Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Gari Nerenin Şivesi?

11.10.2021 - 12:05 | Son Güncellenme:

Günlük hayatımızda ya da iş hayatımızda kullandığımız kelimelerin ne anlama geldiğini bilmek bize büyük avantajlar sağlarken, anlamını bilmediğimiz kelimeleri kullanmak bizi zora sokabilir. Bu yüzden sık sık kullandığımız kelimelerin anlamalarını araştırmak gerekiyor. Yaygın bir şekilde kullanılan gari kelimesinin anlamını ve hangi yöreye ait olduğunu detayları ile derledik.

Gari Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Gari Nerenin Şivesi

 Gari kelimesi genel olarak artık ya da bundan böyle anlamlarını ifade etmektedir. Bu kelime Ege bölgesine has bir kelime olarak biliniyor.

Haberin Devamı

 Gari Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Gari kelimesi anlam olarak artık demektir. Bundan böyle anlamını da taşımaktadır. Ege bölgesinde yaygın bir şekilde kullanılan kelimeler arasında yer alır. TDK verilerine göre gari kelimesi artık veya bundan böyle demektir.

 Gari Nerenin Şivesi?

 Gari kelimesi Ege bölgesi şivesine aittir. Bu kelime artık ya bundan böyle ifadelerini temsil ediyor. Genel olarak bu anlamlarda kullanılıyor. Ege bölgesinde gari kelimesi hemen hemen her cümlenin ardına ekleniyor olsa da gerçek anlamı artık sermektir. Bu anlamı ifade etmek amacı ile kullanılmaktadır.