Sözlük Haşema Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Haşema Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

22.10.2021 - 16:10 | Son Güncellenme:

Haşema kelimesi pek çok kişi tarafından duyulur ancak tam olarak anlamı verilmez. Günümüzde ise kıyafet olarak önemli bir yere sahip olduğunu söylemek mümkün. Peki Haşema nedir, TDK sözlük anlamı nedir? İşte merak edilen detaylar.

Haşema Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Daha çok kadınlar için ön plana çıkan bir kıyafet olarak haşema önemli bir yere sahiptir. Özellikle kullanıldığı yere bağlı olarak hem fizyolojik hem de psikolojik olarak rahatlık sağlayan bir giysi olarak öne çıkar.

Haberin Devamı

 Haşema Nedir?

 Daha çok muhafazakar kesim için özel olarak hazırlanmış, mayo ya da mayokini olarak kullanılan kıyafet haşema şeklinde ifade edilir. Tabii sadece kadınlar için değil ayrıca erkekler için de hazırlanmış özel haşema ürünleri bulunmaktadır.

 Haşema TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı vakit haşema kelimesi, muhafazakar düşünceye sahip kişiler adına hazırlanmış kıyafetler olarak öne çıkar. Farklı tasarım ve modeller üzerinden üretimi gerçekleştirilmiş, daha çok plajda kullanılan ürünlerdir. Kişinin fiziksel olarak özellikle kendisini rahat etmesi noktasında kıyafetlerdir. Hem kadın hem de erkekler için kullanılan farklı modelleri bulunur.

Yazarlar