Sözlük Hernes Nedir? Yunan Mitolojisinde Hernes Ne Anlama Gelir?

Hernes Nedir? Yunan Mitolojisinde Hernes Ne Anlama Gelir?

07.04.2023 - 16:19 | Son Güncellenme:

Hernes kelimesi, işitildiğinde merak uyandırmaktadır. Yunan Mitoljisinde Zeus’ un habercisi, Tanrıların hızlı ve kurnazı olarak tanımlanmaktadır. Dünyanın en zengin mitolojilerinden biri olan Hernes, 3 kere kutsanan Maia ve Zeus’un oğludur. Hernes nedir? Yunan mitolojisinde Hernes ne anlama gelir? İşte, tüm detaylar.

Hernes Nedir Yunan Mitolojisinde Hernes Ne Anlama Gelir

Hernes, Yunanca da, 3kez kutsanan demektir. Hernes Trimegustus ifadesinin Türkçesi üç defa kutsanan Hermes demektir. Hermes, hırsız ve kumarbazları koruyan Tanrı olarak da tanımlanmaktadır.

Hernes nedir?

Hernes ya da Hermes, Zeus ile Maia’nın oğlu ve Zeus’un da habercisidir. Hernes, kumarbaz ve hırsızların koruyucusu Tanrı olarak tanımlanmaktadır. Ayrıca kurnazlığı ve hızlı hareket edişiyle bilinmektedir. Mitolojik kaynaklar bakımından çok zengin olan Yunan Mitolojisinde Hernes, çeşitli konularda yer bulmaktadır.

Yunan Mitolojisinde Hernes Ne Anlama Gelir?

Yunan mitolojisi dünyanın en zengin mitolojisi olarak tanımlanmaktadır. Astrolojide ise Hernes, Güneşe en yakın Gezegen Merkür’ün adıdır. Yunan mitolojisi çeşitli hikâyeler içermektedir. Hernes, bu anlamda kitaplara, filmlere konu olanlar arasındadır. gezginler- hırsızlarla kumarbazları koruyan Tanrı olarak kabul edilen Hernes, üç kez kutsanmıştır.