Sözlük İğfal Etmek Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İğfal Kabiliyeti Ne Demektir?

İğfal Etmek Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İğfal Kabiliyeti Ne Demektir?

04.07.2022 - 16:39 | Son Güncellenme:

Gaflete düşürüp, yanıltıp yanlış bir iş yaptırma durumu intihal olarak ifade edilmektedir. Aynı zamanda aldatma ya da aldatılma gibi anlamlar üzerinden de ele alınır. İğfal etmek ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? İğfal kabiliyeti ne demektir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

İğfal Etmek Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir İğfal Kabiliyeti Ne Demektir

Herhangi bir kişi ya da kişilere yanlış bir iş yaptırmak, onları gaflete düşürmek iğfal anlamını taşımaktadır. Yabancı kökenli bir kelime olarak Türkçede yerleşik şekilde kullanılan sözcüklerden biridir. Daha basit anlamak üzerinden birini aldatmak ya da değişik amaçları da aldatılmak gibi kullanılabilir.

Haberin Devamı

İğfal Etmek Ne Demek?

Aldatmak veya bir kişiye yanlış iş yaptırmak iğfal anlamını taşımaktadır. Eş anlamlı sözcükleri üzerinden aldatmak olarak da ön plana çıkar. Yani kişi ya da kişileri kandırmak, onları yanlış bir yola sokmak ve yönlendirme gibi durumları ifade eder.

İğfal Etmek TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Aldatmak ya da kandırmak ile beraber baştan çıkarmak gibi anlamlar dahilinde iğfal kelimesi ifade edilir. Aynı zamanda ırza geçmek ya da tecavüz etmek gibi anlamlara sahip olduğunu söylemek mümkündür. Özellikle Türk Dil Kurumu kapsamında bir kişiyi farklı bir yola yönlendirmek, onu kandırmak ve onu kullanmak üzerine ifade edilir. Taşımış olduğu bu anlamlarda halinde halk arasında özellikle tecavüz etmek ya da ırza geçmek gibi anlamlar dahilinde daha çok kullanılır. Pek çok yazılı eser ve kitapta öne çıkan bir sözlüktür.

Haberin Devamı

İğfal Kabiliyeti Ne Demektir?

Evrakta yapılacak olan sahteciliğin belirsiz sayıda kişiyi aldatabilecek niteliği bulunması iğfal kabiliyeti olarak bilinir. Özellikle herhangi bir sahteciliğin ortaya çıkarılması noktasında önemli bir potansiyel teşkil eder.