Sözlük Kaçın Kurası Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kaçın Kurası Ne Anlama Gelir?

Kaçın Kurası Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kaçın Kurası Ne Anlama Gelir?

06.08.2021 - 05:32 | Son Güncellenme:

Günlük hayatta deyimler oldukça sık kullanılmaktadır. Kaçın kurası deyimi insanlar tarafından günlük hayatta sıklıkla kullanılmaktadır. Kaçın kurası deyimini de bazı insanlardan bahsederken sıklıkla kullanılmaktadır. Kaçın kurası deyimi ne anlama gelmektedir? Kaçın kurası deyiminin TDK sözlük anlamı nedir? Kaçın kurası deyimi kimler için kullanılmaktadır? Sizler için kaçın kurası deyiminin anlamlarını derledik.

Kaçın Kurası Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Kaçın Kurası Ne Anlama Gelir


Kaçın kurası cümlesi aldatılması zor insanlar için kullanılmaktadır.

Kaçın Kurası Ne Demek?

Kaçın kurası kelimesinin farklı anlamları bulunmaktadır fakat bütün anlamlar aslında aynı yere çıkmaktadır. Kaçın kurası deyimi görmüş geçirmiş insanlar için kullanılmaktadır. Kaçın kurası diye bahsedilen kişi görüp geçirdiklerinden dolayı aldatılması zor bir kişiliktir. Kaçın kurası uyanık kişiler için kullanılmaktadır.

Kaçın Kurası TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Kaçın kurası cümlesini TDK sözlüğünde aratıldığında iki anlam çıkmaktadır. Kaçın kurası cümlesinin TDK ilk anlamı kolay kolay aldanmayacak kadar görmüş geçirmiş kimse anlamına gelmektedir. Kaçın kurası cümlesinin TDK sözlüğünde ki ikinci anlamı uyanık kelimesidir. Kaçın kurası için verilen anlamların ikisi de isim ve mecaz olarak verilmektedir.