Sözlük Kapadokya Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kapadokya Anlamı Nedir?

Kapadokya Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kapadokya Anlamı Nedir?

20.08.2022 - 03:08 | Son Güncellenme:

Kapadokya ülkemizde Nevşehir iline bağlı olan bir ilçe olmaktadır. Tarih, açıdan önemli olan Kapadokya aynı zamanda turistik bir yer olmaktadır. Kelime anlamı itibari ile de Kapadokya kelimesi merak edilmektedir. Peki Kapadokya ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Kapadokya anlamı nedir? İşte Kapadokya'nın anlamı ve hakkında merak edilen detaylar.

Kapadokya Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Kapadokya Anlamı Nedir

Tarihi, kültürü ve fiziki özellikleri ile Kapadokya özgün bir coğrafya olarak karşımıza çıkmaktadır. En batıdan Aksaray'dan başlayan Kapadokya Nevşehir, Niğde, Kayseri ve Kırşehir illerinin bulunduğu bölgeye doğru yayılmaktadır.

Kapadokya Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Kapadokya peri bacaları ile ünlü olması sebebiyle anlamının benzer bir şey olduğu düşünülmektedir. Fakat Kapadokya Persçe bir kelime olan Katpatuka orijinal isminden günümüze kadar evrilmiştir. Kelimenin anlamı TDK sözlüklerinde yer almamaktadır.

Kapadokya Anlamı Nedir?

Nevşehir ilinde yer alan Kapadokya turist merkezlerimizden birisidir. Kapadokya nedir sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Paleolitik dönemden bu yana pek çok uygarlığı ağırlamış olan bölgenin adı bir zamanlar burada var olan Kapadokya Krallığı Katpatuka'dan gelmektedir. Katpatuka ise Pers dilinde güzel Atlar Ülkesi anlamına gelmektedir.