Sözlük Kardeş Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kardeş Kime Denir?

Kardeş Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kardeş Kime Denir?

18.07.2022 - 16:01 | Son Güncellenme:

Kardeşler aynı anne ve babadan çıkan çocuklar olarak karşımıza çıkmaktadır. Kardeş demek arada bir kan bağının olması demektir. Kan bağı olan kişiler kardeş olarak nitelendirilmektedir ancak kan bağı bazen şart olmayabilir. Birbirine çok yakın olan iki kişi de kardeş olarak adlandırılabilir. Kardeşlerin cinsiyetlerinin aynı olması çok önemli bir detay olmamaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Kardeş Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Kardeş Kime Denir

Aralarında kan bağı bulunan kişiler kardeş olarak nitelendirilmektedir. En az bir kişiden dolayı kan bağının bulunması kardeş olmaya yeterli gelmektedir. İki kız veya iki erkek kendi aralarında kardeş olabilirler. Bunun yanı sıra bir erkek ve bir kız da kardeş olabilir. İkizler veya üçüzler de kardeş olarak nitelendirilmektedir.

Haberin Devamı

Kardeş Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Kardeş demek iki kişinin kan bağının bulunması demektir. Bunun dışında birbirine çok yakın olan iki veya daha fazla kişi de kardeş olabilmektedir. Kardeş olmak için kan bağının dışında bir paylaşımın da olması gerekmektedir. TDK sözlüğünde aynı anne babadan olan çocuklar anlamına gelmektedir.

Kardeş Kime Denir?

İki kız veya iki erkek çocuğuna kardeş denmektedir. Biri kız ve bir erkek olan çocuklar da kardeş olarak nitelendirilmektedir. Kardeşler arasında kan bağı bulunmaktadır. Birbiriyle çok yakın dost olan kişiler de kendilerine kardeş demektedir.