Sözlük Kastrasyon Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek? Kimyasal Kastrasyon Ne Demek?

Kastrasyon Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek? Kimyasal Kastrasyon Ne Demek?

04.08.2021 - 01:39 | Son Güncellenme:

Yabancı kökenli bir kelime olması ile beraber kastrasyon sözünün ne anlama geldiği merak ediliyor. Peki, kastrasyon nedir, TDK sözlük anlamı ne demek? Kimyasal kastrasyon ne demek tüm detayları ile derledik.

Kastrasyon Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek Kimyasal Kastrasyon Ne Demek

Kökeni İngilizce ve Fransızcaya dayanan kastrasyon kelimesi Türkçede değişik alanlarda değerlendirilen bir kelimedir. Özellikle kimyasal açıdan önemli bir yere sahip olan yapılar içerisinde olduğunu söylemek mümkün.

Haberin Devamı

 Kastrasyon Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

 Kelime anlamı üzerinden Türk Dil Kurumu kapsamında bakıldığı vakit, kastrasyon kelimesine karşılık olarak, ‘Kısırlaştırma’ anlamı çıkmaktadır. Verilen bu anlam üzerinde kimya ve biyoloji kapsamında değerlendirilen bir sözcük olduğunu ifade etmek gerekir.

 Kimyasal Kastrasyon Ne Demek?

 Kimyasal kastrasyon aynı zamanda kimyasal hadım olarak bilinmektedir. Yani erkek cinsel suçlular için uygulanan, erkeklik hormonu üreten testislerin cerrahi yöntemiyle alınması ya da ilaçlar ile bu hormonun üretiminin azaltılması şeklinde ifade edilmektedir. Bu ceza ve kanununun uygulandığı birçok farklı ülkede gerçekleştirilen bir karşılık olarak yapıldığını söylemek mümkündür. Bütünüyle cerrahi bir operasyon şeklinde ele alınmakta ve gerçekleşmektedir.

 

Yazarlar