Sözlük Katetmek Nasıl Yazılır? Tdk'ya Göre Katetmek Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir?

Katetmek Nasıl Yazılır? Tdk'ya Göre Katetmek Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir?

15.09.2022 - 16:56 | Son Güncellenme:

Dilimizde yazımı karıştırılan kelimelerden birisi de katetmek olarak ifade edilebilir. Katetmek kelimesi, bir yeri aşmak veya bir yeri geçmek anlamına gelmekte olan bir kelime olarak bilinmektedir. Katetmek kelimesinin genel olarak ise kat etmek şeklinde ayrı yazılması ile bir yanlışlık yapıldığı bilinmektedir. İşte, katetmek hakkında merak edilen tüm detaylar.

Katetmek Nasıl Yazılır Tdkya Göre Katetmek Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir

Katetmek kelimesinin ayrı veya bitişik yazılması konusunda karışıklıkların yaşandığını söylemek mümkün olmaktadır. Katetmek kelimesi, birleşik olarak yazılması gereken kelimeler arasında yer almaktadır. Kat etmek şeklinde kelimelerin ayrı ayrı yazılması ise yanlış kullanımlara örnek olarak verilebilmektedir. 

Haberin Devamı

Katetmek Nasıl Yazılır?

Katetmek kelimesinin yazılışında çeşitli yanlışlıkların yapıldığını söylemek mümkün olmaktadır. Katetmek kelimesinin ayrı olarak kat etmek şeklinde yazılması durumunda yanlış olacağı söylenebilir. Katetmek kelimesinin doğru yazılışı ''katetmek'' şeklinde olmalıdır. 

TDK'ya Göre Katetmek Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir?

Katetmek kelimesinin; bir yeri aşmak ve bir yeri geçmek anlamında kullanılan bir kelime olduğu bilinmektedir. Katetmek kelimesinin doğru yazılışı ise katetmek şeklinde olmalıdır. Yapılan diğer yazımların ise yanlış olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Katetmek birleşik olarak yazılmalıdır.