Sözlük Klimada Cool Ne Demek? Klimada Cool Mode Hangi İşarettir?

Klimada Cool Ne Demek? Klimada Cool Mode Hangi İşarettir?

03.11.2021 - 01:22 | Son Güncellenme:

Yaz kış yaygın biçimde kullanılan klimalar hakkında pek çok soru akla gelmektedir. İşte bu bağlamda klimada cool mode nedir, nasıl gösterilir ve konu hakkında çok daha fazlasını sizin için derledik.

Klimada Cool Ne Demek Klimada Cool Mode Hangi İşarettir

 Kısaca ortamların iklimlendirilmesini sağlayan sistemler olan klimaların doğru kullanımı sağlık ve verimlilik açısından çok önemlidir.

Haberin Devamı

 Klimada Cool Ne Demek?

 Türkiye gibi sıcak iklim ülkelerinde özellikle yaz aylarında klima vazgeçilmez bir aygıttır. Hem yaşam alanlarında hem çalışma ortamlarında klima kullanımı en üst seviyelerde olmaktadır. Klimalar, mahallerin iklimlendirilmesini sağlayan sistemlerdir. İklimlendirme ise kısaca, kapalı alanların havasının arzu edilen sıcaklık, hava sirkülasyonu, nem, tazelik ve temizlikte tutulmasıdır.

 Klimaların birden çok fonksiyonu vardır. Özellikle yaz aylarında yaşam alanlarında başka bir anlatımla iç mekanlardaki fazla ısıyı dışarıya atarak iç ortamı serinletirler. Klimanın "cool modu" nun anlamı soğutmadır.

 Klimanın cool modu yaz dönemlerinde kullanılır. Klima, cool modda ortamı soğutur, yani yaz aylarında ve sıcak günlerde klima cool mode durumunda çalıştırılır. Rutin bakımı yapıldığında klimanın verimliliğinin artacağı da unutulmamalıdır.

Haberin Devamı

 Klimada Cool Mode Hangi İşarettir?

 Genellikle klima cihazlarının birden çok özellikleri ve fonksiyonları vardır. Hem ısıtma hem de soğutma özelliği olan klimalar mevsime göre uygun mode konumuna getirilerek kullanılmalıdır. Klima cihazlarında ve kumandalarında bazı işaretlerle bu mode durumları gösterilir.

 "Cool Mode" pek çok üretici tarafından açıkça yazılmaktadır. Yani klima cihazında ve klimanın kumandasında "cool mode" yazısı yer almaktadır. Fakat "cool mode" durumunun işaretle gösterilmesi de olanaklıdır. Bu durumda kar işareti yani kar tanesi işareti kullanılır.