Sözlük Kopuz Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek? Kopuzun Özellikleri Nelerdir?

Kopuz Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek? Kopuzun Özellikleri Nelerdir?

05.08.2021 - 14:12 | Son Güncellenme:

Günlük yaşantımızda birçok farklı kelime ile karşılaşmaktayız. Bunlardan birisi de kopuz kelimesidir. Kopuz kelimesi günümüzde pek çok kişi tarafından anlamı ve kökeni araştırılmaktadır. Peki, kopuz nedir, TDK sözlük anlamı ne demek? Kopuzun özellikleri nelerdir? Sizlere kopuz kelimesinin anlamını ve özelliklerini detaylıca derledik.

Kopuz Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek Kopuzun Özellikleri Nelerdir

 Kopuz kelimesi gündelik yaşamda ve sosyal medyada uzun zamandır kullanılan kelimelerden birisidir. Türk Dil Kurumuna göre farklı anlamlara sahip olan kopuz kelimesi tek başına farklı cümleler içerisinde de kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

 Kopuz Nedir, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Dilimizde sıklıkla kullanılan kelimelerden olan kopuz kelimesi Türk Dil Kurumu sözlüklerinde anlamı belirtilmektedir. Buna göre kopuz TDK anlamı şu şekildedir:

 - Ozanların çaldığı telli Türk sazı

 Kopuzun Özelikleri Nelerdir?

 Kopuz eskiden beri Türklerin kullandığı, bugün ise Altay Türklerinde rastlanan bir musiki aletidir. Kemana benzeyen kopuz üç- üç buçuk ayak boyundadır. Üzerinde ise at kılından bükülmüş iki kiriş gerilmiştir. Eskiden beri Orta Asya'da çalgı anlamında kullanılmış olan kopuz günümüzde de bazı topluluklarda komıs, kobuz, kobız, kubuz ve homıs gibi aslar ile birbirine benzeyen ya da benzemeyen çalgılar için kullanılmaktadır.