Sözlük Küfür Ne Demek? Tdk'ya Göre Küfür Etmek Ne Anlama Gelir?

Küfür Ne Demek? Tdk'ya Göre Küfür Etmek Ne Anlama Gelir?

13.04.2023 - 17:22 | Son Güncellenme:

Türkçe kelime çeşitliliği açısından oldukça zengindir. Aynı zamanda kelimelerin bazılarının da birden fazla anlamı vardır. Bazı kelimelerin anlamlarının ise tam karşılığı merak edilmektedir. İşte, tüm detaylar.

Küfür Ne Demek Tdkya Göre Küfür Etmek Ne Anlama Gelir

Küfür kelimesi her ne kadar olumsuz anlam içermesi ile bilinse de tam olarak anlamının karşılığı merak edilmektedir. Küfür olarak kabul edilen kelime gruplarının tamamı hakaret ve argo içeren kelimelerdir. 

Haberin Devamı

Küfür Ne Demek?

Küfür kelimesinin anlamı, hakaret etmek, küçük düşürmek, yok saymak anlamlarına gelir. Birine küfür edildiğinde ona iyi dilekler yerine olumsuz ve aşağılayıcı sözler söylendiği anlaşılır. Dini anlamda da dini değerlere hakaret edilmesi küfür kapsamı içinde kabul edilmektedir.

TDK'ya Göre Küfür Etmek Ne Anlama Gelir?

Türk Dil Kurumu birçok kelime için kendi tanımladığı anlamları tanır. Küfür kelimesi için de TDK'da karşılığı vardır. TSK'ya göre ilk anlamı sövme iken diğer anlamı da dini inanışlar konusunda alay etme ve yadsıma tarzında konuşmalar olarak ele alınmıştır. Küfür olarak kabul edilen kelimelerin kullanımı hem argo sayılmakta hem de özellikle toplumda hoş karşılanmamaktadır.