Sözlük Künde Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kündeye Getirmek Ne Demek?

Künde Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kündeye Getirmek Ne Demek?

02.09.2022 - 16:09 | Son Güncellenme:

Künde, Farsça kökenli bir kelimedir. Künde kelimesi Türkçeye Farsça dilinden geçmiştir ve sık sık kullanılır. Künde, kalın ve iri ağaç anlamına gelir. Künde ne demek ve kündeye getirmek ne anlama gelir sizler için ayrıntıları ile derledik.

Künde Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Kündeye Getirmek Ne Demek

Kündeye getirmek güreşte tuş etmek anlamında kullanılabilir. Kündeye getirmek mecaz anlamda tuzağa getirmek anlamında da kullanılmaktadır. 

Haberin Devamı

Künde Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Künde, Farsça bir kelime olan kunde sözcüğünden alıntıdır. Farsça bir sözcük olan kundak sözcüğünden evrilmiş ve künde olarak son halini almıştır. Künde, Türkçe anlamı olarak kalın ve iri ağaç, tomruk demektir. Kündenin diğer anlamı ise eskiden suçluların ayaklarına takılan köstek olarak bilinmektedir. Künde, bir sözcük olarak ilk kez 1647 yılında Dai, Nevhatül Uşşak eserinde geçmiştir. 

Kündeye Getirmek Ne Demek?

Kündeye getirmek güreşçinin karşısındaki altına alması ve bir elini önden diğerini arkadan geçirerek kilit pozisyonuna gelmesidir. Bu hareket genelde karşıdakini tuşa getirmek için yapılır. Kündeye getirmek mecazi olarak tuzak kurmak ya da tuzağa getirmek anlamında da kullanılabilir.