Sözlük Laotong Ne Demek, Türkçesi Nedir? Laotong Kimlere Denir?

Laotong Ne Demek, Türkçesi Nedir? Laotong Kimlere Denir?

26.10.2021 - 13:34 | Son Güncellenme:

Çin Kültürünün günümüzde artık pek var olmayan ancak çok merak edilen ritüeli, laotong nedir, kimlere denir ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.

Laotong Ne Demek, Türkçesi Nedir Laotong Kimlere Denir

 Eski Çin kültüründe olan ilginç bir geleneğin adı olan "laotong" kültürümüzdeki "kan kardeşliği" ile ifade edilebilir.

Haberin Devamı

 Laotong Ne Demek, Türkçesi Nedir?

 Her kültürün kendine özgü bazı unsurları vardır. Bazen kültürlerin gelenek ve göreneklerinde benzerlikler de görülebilmektedir. Bilhassa yakın coğrafi bölgelerde yaşayan insanların etkileşimleri tarih boyunca daha fazla olmuştur.

 Türk kültüründe "kan kardeşliği" olarak bilinen ve çok sıkı bir dostluğun ifadesi olan bu kavramın bir benzerine de Çin kültüründe rastlamak mümkündür. Daha ziyade Çin'in Hunan bölgesinde olan bu kültürde ise aynı yaşta iki kız çocuğunun arkadaş yapılması ile bir nevi beşik kertmesi benzeri bir ritüel uygulanagelmiştir. "Laotong" sözcüğünün Türkçe karşılığı aslında "ayak bağlama" olarak çevrilebilir.

 Laotong Kimlere Denir?

 Çin'in özellikle de Hunan bölgesinde uygulanmış bir gelenek olan laotong geleneği şu şekilde cereyan etmekte idi. Bilindiği gibi son derece acı veren bir başka gelenek olan "ayak bağlama" işlemi de eski Çin'de uygulanmakta idi. Bu geleneğe göre kız çocukları belli bir yaşa geldiklerinde ayakları daha zarif görünsün düşüncesi ile ayakları bağlanmaktaydı.

Haberin Devamı

 Kız çocuklarının ayakları bu bağlama neticesinde ciddi anlamda deforme olmaktaydı. Bugün artık hemen hemen hiç uygulanmayan bu gelenekle birlikte kız çocukları bir başka kız çocuğu ile "kan kardeş ya da can arkadaş" olarak bir ilişki tesis edilmekteydi. Bu bir nevi ömür boyu sürecek bir arkadaşlık ve dostluk inşası ritüeli idi.