Sözlük Larva Ne Demek? Larva Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Larva Ne Demek? Larva Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

11.01.2022 - 13:24 | Son Güncellenme:

Özellikle canlılar üzerinden larva kelimesi ile çok sık karşı karşıya kalınır. Aynı zamanda eğitim konusunda da yine önemli bir sözcük olarak ön plana çıkar. Peki larva ne demek? Larva TDK sözlük anlamı nedir merak edilen tüm detayları derledik.

Larva Ne Demek Larva Tdk Sözlük Anlamı Nedir

 Kökeni Latince olan larva sözcüğü günümüzde uluslararası düzeyde kullanılır. Özellikle taşımış olduğu anlam ile beraber bu yazılışı üzerinden Türkçede yaygın kullanılır. Hem eğitim hayatında hem de günlük yaşamda farklı yerlerde değerlendirilir.

Haberin Devamı

 Larva Ne Demek?

 Larva kelimesi genel olarak ‘kurtçuk’ şeklinde ifade edilir. Aynı zamanda başkalaşım gösteren böceklerde yumurtadan çıkan ve pupa önemine girmemiş olan kanatsız, genelde kurt görünümündeki evredir.

 Larva TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Türk Dil Kurumu açısından Larva sözcüğü, başkalaşım göstermiş olan böceklerde meydana gelen dönemsel bir durum olarak öne çıkar. Genelde yumurtadan çıkmış olan böceğini kanatsız ve kurt görünümündeki hali olarak ifade edilir. Özellikle bu dönemden başka bir dönen ve şekli giren böcekler için ele alınan bir evre biçiminde önemli yere sahiptir. Eğitim konusunda biyoloji üzerinden ön plana çıkar.